loading...

Sočan i mekan kolač, bogatog i ispunjenog okusa...


Sastojci

    Za biskvit:
    3 jaja
    150 g šećera
    1 Vanilin šećer Dolcela
    140 g maslaca
    170 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    40 g Gussnela Dolcela
    1 Prašak za pecivo Dolcela
    ½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
    100 g mljevenih badema
    50 g popečenih nasjeckanih lješnjaka
    30 g nasjeckanih pistacija
    50 g nasjeckane čokolade
    50 g Badema u listićima Dolcela
    2 kruške

    Za kremu:
    100 g maslaca
    120 g Lino lade nougat

    Za dekoraciju:
    nasjeckane pistacije
    Badema u listićima Dolcela




Priprema

    Za biskvit:
    1.
    Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok se šećer ne otopi. Dodajte otopljeni maslac i brašno pomiješano s Gussnelom, praškom za pecivo, cimetom i mljevenim bademima.
    2.
    Na kraju lagano umiješajte nasjeckane lješnjake i pistacije, nasjeckanu čokoladu, listiće badema i kruške oguljene i narezane na kockice.
    3.
    Smjesu izlijte u kalup za torte promjera 24 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 45 minuta. Kolač ostavite u ugašenoj pećnici još 20 minuta, a kada je potpuno ohlađen izvadite ga iz kalupa.
    4.
    Tortu premažite kremom, pospite nasjeckanim pistacijama i bademima.
    Za kremu:
    1.
    Maslac sobne temperature i Lino ladu nougat miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku kremu.

Posluživanje

Tortu narežite i poslužite.
Savjet

Kolač držite u hladnjaku, a ostat će sočan i više dana. Po želji, umjesto mljevenog cimeta možete koristiti 1 Cimet šećer Dolcela






preuzeto sa : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar