FRANCUSKI KROMPIR

Jednostavno jelo koje će voljeti cijela obitelj.



Sastojci
    1 kg krumpira
    5-6 jaja
    1-2 para domaćih kobasica


      2 žlice ulje za prženje
    5 dl kiselog vrhnja
    Vegeta, sol i papar



Priprema
    1.
    Iako će vam ovaj recept biti zanimljiv pogledajte i ostale recepte na ovu temu:
    http://www.coolinarika.com/recept/francuski-krumpir http://www.coolinarika.com/recept/701719 http://www.coolinarika.com/recept/712408
    Obzirom da je riječ o krumpiru pogledajte i kako izgleda početak rasta ove gomoljaste biljke, snimljen u mojem vrtu, danas treći dan nakon nicanja iz zemlje.
    2.
    Skuhati krumpir u vodi ( ja kuham bez soli ), oguliti i narezati na ploške. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute
    U nauljenu posudu za pečenje poslagati pola narezanog krumpira i posoliti ga.
    3.
      Na krumpir poslagati narezana jaja......
    4.

    ....a zatim kobasice.
    5.
    Na kraju sve pokriti preostalim krumpirom,  posipati Vegetom, popapriti i posoliti.....
    6.
    ......pa preliti kiselim vrhnjem.
    7.
    Zapeći u pećnici na temperaturi 0d 180° C 20 do 30 minuta dok sve lijepo ne zarumeni.

http://www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar