loading...

JEDAN DIVAN LJETNI RUČAK....ZAPEČENE TIKVICE SA SIROM

Sastojci
1 kg tikvica
brasno i jaja za pohovanje
fil
300 g kravljeg sira ili feta sir
3 jajeta
preliv
1 (2dl) solja mleka
2 jajeta




Priprema
1.
Ociscene tikvice iseci po duzini na tanke kriske (oko pola cm)
tikvice posoliti, uvaljati u brasno pa u razmucena jaja i prziti u vrelom ulju
przene tikve vaditi na papirni ubrus da upije suvisnu masnocu
2.
sir izgneciti i izmesati ga sa jajima
zatim redjati u vatrostalnu posudu naizmenicno tikvice i sir, zavrsiti sa tikvicama
3.
razmutiti jaja dodati mleko i posoliti (zavisi koliko je sir slan) preliti preko tikvica.
Staviti u zagrejanu rernu na 200°C  i ispeci/zapeci oko pola sata



izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar