loading...

Fin i kremast... MONTE KOLAČ !!


Sastojci 8 osoba

    Biskvit
    4 kom žutanjka
    6 žlica šećera
    1 kom vanilin šećer
    8 žlica brašna
    2 žlice kakao praha
    1/2 praška za pecivo
    1/2 dl ulja
    1/2 dl mlijeka
    4 kom bjelanjka (snijeg)

    Bijela krema
    1 l mlijeka
    12 žlica gustina
    6 žlica šećera
    20 dkg margarina

    Smeđa krema
    1/2 l Hole vrhnja za šlag
    30 dkg čokolade za kuhanje






Priprema

    1.
    Biskvit:
    Izmiksati bjelanjek u čvrst snijeg, dodati šećer i žutanjke pa opet malo izmiješati, te polako sve ostale sastojke. Peći u limu 30×40 cm na masnom papiru. Biskvit kad je pećen poškropiti hladnim mlijekom.
    2.
    Bijela krema:
    U mlijeku skuhati gustin koji razmutimo sa malo mlijeka i šećerom. Kad je kuhano pokriti prozirnom folijom da se ne stvori korica. U hladno dodati margarin.
    3.
    Smeđa krema:
    U vrhnju otopiti čokoladu na laganoj vatri, al paziti da ne zakipi. Ostaviti da se hladi cca. 2 sata. Zato je najbolje smeđu kremu prvu pripremiti tako da se hladi dok radimo ostalo.
    4.
    Biskvit premazati najprije bijelom kremu, a potom izlijemo smeđu kremu.
    Ostaviti da se hladi preko noći da glazura stegne.




preuzeto sa : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar