Naravno, recept je od moje mame, i vrlo brzo se pravi. Kaze mi muz: Sto ih
onda jedemo jednom godisnje kad se tako brzo prave?
Autor: suzyca
Sastojci
kora
7 zumanca
7 kasike secera
7 kasike mleka
7 kasike ulja
7 kasike brasna
na vrh noza praska za pecivo
krem
4 kesice pudinga od vanile
1 l vode
300 g secera
7 belanca
1-2 kasike secera
ukrasavanje
200g slaga
350 ml mleka
rendana cokolada
Priprema
1. Penasto umutite zumanca sa secerom, dodajte ostale sastojke i izlite u podmazan
duguljast pleh. Dimenzije mog pleha su 22x33 cm, dubina je 4,5 cm. Koru pecite na
tihoj vatri oko 10-tak minuta, pazite da ostane zuta.
2. Od litre vode oduzmite malo i rastvorite 4 pudinga, a ostatak stavite sa 300 g secera u
neku duboku serpu da provri, pa skuvajte puding. Serpa mora da bude velika jer se tu
dodaju belanca i ispadne puno kreme. Izmaknite sa ringle i odmah u vrelo dodajte sneg
od belanca koja ste umutili sa 1-2 kasike secera, i nezno sjedinite zicom da se lepo
poveze sa pudingom. Ne mesajte prejako, treba da ostane vazdusasto (ovo je po savetu
Snezane BG, mada je po mom receptu da se belanca i puding sjedine mikserom, takodje
je odlicno i ja uglavnom tako pravim, videcete na slikama da je vazdusasto i tako, pa vi
kako volite i kako vam je lakse..)
3. Dok je jos vruce razlite krem preko vruce kore i poravnajte spatulom. Ostavite da se
ohladi i stegne, a onda premazite umucenim slagom, ili isecite kocke i ukrasite slagom i
rendanom cokoladom. Ostavite u frizideru neko vreme da se dobro ohladi pre sluzenja.
Posluživanje
Kolac se vrlo brzo pravi, posto se sve radi dok su kora i krem vruci. Evo redosleda kojim ja
radim: -prvo izmerim i pripremim sve sastojke -ukljucim rernu i dok se zagreva umutim
koru i izlijem u pleh -ukljucim ringlu za puding i dok voda ne provri umutim belanca -u
medjuvremenu stavim koru da se pece, za to vreme skuvam puding -izvadim koru, sjedinim
puding i belanca i odmah izlijem na jos toplu koru - i to je to, vrlo jednostavno :))
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar