loading...

Carobne oblatne

Prvi pokusaj kuvanja ovog fila zavrsio je u smecu. Ne moze se istovremeno telefonirati, seckati zele-bombone i kuvati fil. Posle drugog pokusaja bila sam malo sumljicava kako ce ispasti, no danas sam se iznenadila kako se kolac fino reze i kako je ukusan. Za ljubitelje spuzvastih kolacica…

   



Sastojci

         15 grama zelatine + 1 dcl vode
         1 dcl vode
         350 secera
         malo ekstrata od banane
         100 grama iseckanih vocnih zele bombona
         1 list oblatne





Priprema:

     15 grama zelatine potopiti u 1 dcl hladne vode i ostaviti da nabubri.
     Secer i 1 dcl vode kuvati na laganoj vatri uz stalno mesanje. Kad se pocne dizati bela pena, skinuti sa vatre i umesati pripremljenu zelatinu.
     Sve prebaciti u odgovarajucu posudu i mutiti mikserom 10-15 minuta sve dok ne postane gusta i sjajna smesa.

    Dodati ekstrat o banane i umesati naseckane zele-bombone.
    List oblatne prepoloviti na pola. Polovicu odmah premazati filom i preklopiti drugom polovinom oblatne.
    Oblatne prekriti salvetom, pritisnuti tezom tacnom i ostaviti da se stegnu.
    Sutradan oblatne rezati.


Posluživanje:

Ovo je recept za pola smese. Za filovanje cele oblatne, uduplajte kolicinu.      


Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar