loading...

Štrudla sa šumskim voćem


Sastojci

    1 paket kora za savijaču
    2 jaja
    6 velikih žlica šećera ( kristal)
    pola vrećice praška za pecivo
    5 velikih žlica griza
    2 vrhnja
    malo ulja
    20 g maslaca
    1 dl mlijeka
    500 g smrznutog šumskog voća
    malo mljevenog šećera za poipanje
    2 vanilin šećera





Priprema

    1.

    U posudi izmiješati jaja, šećer, griz, vrhnje, prašak za pecivo, vanilin šećer i ulje
    2.

    Za svaku rolu izdvojiti po tri kore i krenuti sa slaganjem. Kora se stavi na dasku / masni papir i ijela se premaže smjesom koju smo napravili. Prekrijemo ju drugom korom i ponovimo postupak. Kada smo stavili treću koru, po njoj rasporedimo malo premaza i poslažemo šumsko voće. Rubove kora premažemo vrhnjem i po cijeloj površini lagano posipamo šećerom. Sve to zarolamo i slažemo u tepsiju u koju smo stavili masni papir. Isti postupak ponovimo još dva puta.
    3.

    Potom otopimo na laganoj vatri maslac i mlijeko i premažemo štrudlu koju onda stavimo u pećnicu koju smo prethodno ugrijali na 180 C. Svakih 5 minuta vadimo štrudlu  i premazujemo mlijekom i maslacem. Štrudlu vadimo van kada lijepo porumeni. Pustimo da se malo ohladi, pospemo šećerom u prahu i uživamo. Možemo dodati još i kuglicu sladoleda od vanilije, ali nije nužno.








preuzeto sa : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar