loading...
Štrudla sa šumskim voćem
Sastojci
1 paket kora za savijaču
2 jaja
6 velikih žlica šećera ( kristal)
pola vrećice praška za pecivo
5 velikih žlica griza
2 vrhnja
malo ulja
20 g maslaca
1 dl mlijeka
500 g smrznutog šumskog voća
malo mljevenog šećera za poipanje
2 vanilin šećera
Priprema
1.
U posudi izmiješati jaja, šećer, griz, vrhnje, prašak za pecivo, vanilin šećer i ulje
2.
Za svaku rolu izdvojiti po tri kore i krenuti sa slaganjem. Kora se stavi na dasku / masni papir i ijela se premaže smjesom koju smo napravili. Prekrijemo ju drugom korom i ponovimo postupak. Kada smo stavili treću koru, po njoj rasporedimo malo premaza i poslažemo šumsko voće. Rubove kora premažemo vrhnjem i po cijeloj površini lagano posipamo šećerom. Sve to zarolamo i slažemo u tepsiju u koju smo stavili masni papir. Isti postupak ponovimo još dva puta.
3.
Potom otopimo na laganoj vatri maslac i mlijeko i premažemo štrudlu koju onda stavimo u pećnicu koju smo prethodno ugrijali na 180 C. Svakih 5 minuta vadimo štrudlu i premazujemo mlijekom i maslacem. Štrudlu vadimo van kada lijepo porumeni. Pustimo da se malo ohladi, pospemo šećerom u prahu i uživamo. Možemo dodati još i kuglicu sladoleda od vanilije, ali nije nužno.
preuzeto sa : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar