loading...

Šarene keks šnite

 Sastojci

    Biskvit
    8 bjelanjaka
    8 žlica šećera
    8 žlica brašna
    1/2 vrećice praška za pecivo
    3 žlice kakao
    2 žlice ulja

    Krema
    8 žumanjaka
    7 dcl mlijeka
    8 žlica šećera
    3 žlice gustina
    1 vanilin šećer
    15 dag margarina

    još potrebno
    1 dcl mlijeka
    i vanilin šećer za natopiti biskvit
    petit keks
    i oko 2 dcl čokoladnog mlijeka za namakanje petit keksa





Priprema

    1.
    Bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodati šećer pa još malo umutiti.Zatim dodati ulje, pa na kraju brašno pomiješano s praškom i kakaom.
    2.
    Smjesu izliti u lim od pećnice, koji ste prethodno podmazali,
    obložili aluminijskom folijom, također je podmazali i posuli brašnom.
    3.
    Peći na 180c oko 20 min.,ovisno od pećnice (meni se jako brzi ispeklo).
    4.
    Pečeni kolač odvojiti od folije i odmah natopiti s mlijekom u koje ste dodali vanilin šećer.Ohlađen prerezati uzduž dva puta, tako da se dobiju 3 iste trake.
    5.
    Za kremu staviti ½ l mlijeka kuhati.U 2 dl mlijeka umutiti žumanjke, šećer i gustin. Smjesu sa žumanjcima dodati u kipuće mlijeko i kuhati na skroz laganoj vatru dok se zgusne.U skuhano dodati vanilin šećer.
    6.
    U ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin.
    7.
    Slagati prvi dio biskvita pa dio kreme, pa petit kekse namočene u čokoladno mlijeko, opet krema, pa biskvit-krema-petit keks-krema-biskvit-krema




preuzeto sa :  coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar