loading...

Štrudel s jabukama i grizom


Sastojci

    Za 4 štrudela:

    Prvi premaz:
    4 tanke kore za savijače
    20 g maslaca
    20 g mlijeka

    Drugi premaz:
    80 g griza
    40 g šećera
    1/2 vanilin šećera
    1 žličica praška za pecivo
    35 g ulja
    115 g tekućeg jogurta

    Nadjev:
    4 jabuke
    40 g šećera
    1 vanilin šećer
    malo naribane limunove korice
    40 g krušnih mrvica

    Treći premaz:
    100 ml vode
    2 žlice šećera





Priprema

    1.

    Prvi premaz:

    U maloj posudi otopiti maslac u mlijeku i prohladiti.
    2.

    Drugi premaz:

    U zdjelici pomiješati griz, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo pa umiješati ulje i jogurt. Dobivena smjesa treba biti žitka, lako razmaziva. Ostaviti griz da miruje 10-tak minuta kako bi nabubrio, taman dok se pripreme nadjev i kore.
    3.

    Nadjev:

    Pomiješati naribane jabuke, šećer, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu i krušne mrvice.
    4.

    Izrada:

    Cijelu površinu jedne kore kistom premazati sa pola prvog premaza.

    Poklopiti drugom korom iste veličine.

    Cijelu površinu premazati sa pola drugog premaza.

    Duplu koru uzduž prerezati popola.

    Po četvrtinu nadjeva slagati u obliku valjka duž jedne duže strane dobivenih traka.

    Urolati dvije savijače pa prebaciti na lim obložen papirom za pečenje.

    Na isti način napraviti još dvije savijače.

    Gotove savijače premazati sa malo prvog premaza ako ga je ostalo. Ako nije, otopiti malo maslaca i mlijeka.

    Peći na 180"C oko 30 minuta.
    5.

    Treći premaz:

    10 minuta prije kraja pečenja uzavreti vodu i šećer i kuhati dok voda ne iskuha na pola.

    Pečene savijače vruće premazati vrućim premazom pomoću kista. Malo prohladiti i poslužiti.





preuzeto sa : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar