Sastojci
Tamni dio
180 g šečera
125 ml suncokretova ulja
120g mekog brašna
2 velika jaja
1 žličica arome vanilije
3 žlice kakao praha
Svijetli dio
250g svježeg kremastog sira ili skute
malo soli
95g otopljenog maslaca
2 manja jaja
125g šečera
1 žličica arome vanilije
2 žlice mekog brašna
Priprema
Tamni dio
1.
Izmiješajte jaja sa šečerom, pa dodajte ulje i aromu vanilije i dobro pomiješajte. Dodajte prosijani kakao u prahu i brašno te sve dobro izmiješajte.
Ulijte u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pripremite svijetli dio.
Svijetli dio
1.
Dobro izradite krem sir sa šečerom i vanilijom. Dodajte otopljeni maslac i jaja, malo soli i na kraju umiješajte brašno.
Razmažite preko tamnog dijela i ako želite malo na mjestima promiješajte da se mramorira smjesa
2.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170C ok pola sata. Čačkalicom provjerite da više nije tekuće.
Smjesa je namjenjena za manji lim.
Posluživanje
Najbolji je dobro ohlađen, ali uvijek se ukrade pokoji još vrući komadić.
Ja sam koristila domaća jaja pa je sirni dio ispao dosta žuti.
preuzeto sa : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar