loading...

Evo kako je ova žena riješila preko 4000 slučajeva RAKA u Njemačkoj u zadnjih 60 godina!


Dr. Johanna Budwig, poznata njemačka biokemičarka, pedesetih je godina 20. stoljeća osmislila uljno-proteinsku prehranu koja može pomoći u ozdravljenju od mnogih teških bolesti. Ova je znanstvenica napisala desetak knjiga, od kojih su dvije prevedene i kod nas – „Rak – problem i rješenje“ i „Uljno-proteinska kuharica”. Zbog svojih istraživanja, dr. Budwig je bila nominirana za šest Nobelovih nagrada.

dijeta-rak-njemacka

Za sve je kriva prehrana



Dr. Budwig je vjerovala da je rak, kao i velika većina drugih bolesti, prvenstveno uzrokovan nepravilnom prehranom, točnije nepravilnom preradom hrane i ulja, a osobito pregrijavanjem ulja. Ovu je priču dr. Budwig započela nakon što je otkrila da u krvi oboljelih od raka nedostaju važni sastojci za ljudski organizam, kao što su lipoproteini i fosfatidi.

    Shvatila je da te sastojke je potrebno nadomjestiti kako bi se bolest povukla.
    Nedostatak fosfatida i lipoproteina uzrokovao je nedostatak kisika u stanicama, te je dr. Budwig krenula u potragu za metodom koja će vratiti kisik.
    Shvatila je da to može postići kombiniranjem određenih namirnica pa je razradila poseban način prehrane, koji se naziva Budwigova dijeta ili Budwigov protokol.

Laneno ulje i svježi sir

Dijeta se sastoji od uzimanja lanenog ulja sa svježim nemasnim sirom. Bitno je uzimati ih zajedno kako bi se postigao pun učinak. Ova naizgled jednostavna prehrana reaktivira vitalne funkcije stanica. To se postiže uzimanjem prirodnih nezasićenih omega-3 masnih kiselina, koje sadrži laneno ulje. One pomiješane sa svježim nemasnim kravljim sirom postaju topive u vodi.

Ta dva glavna sastojka kombiniraju se s ostalom zdravom hranom – organskim svježim voćem i povrćem, orašastim plodovima, žitaricama poput riže, heljde i prosa, začinima, čajevima i medom.

Budwigov protokol

Dnevna količina za one s ozbiljnim bolestima je 40 do 50 grama lanenog ulja pomiješanog sa 100 grama svježeg nemasnog sira dnevno. Mješavina se može pojesti odjednom ili rasporediti u više obroka. Ukoliko se odlučite za više obroka, potrebno je svaki put ponovno pripremiti smjesu, jer se stajanjem gube blagotvorna svojstva.

Ako ne volite sir, možete koristiti i jogurt ili kefir, ali njih treba staviti tri puta više. Ulje i sir morate jako dobro pomiješati pa je dobro koristiti štapni mikser.

Nakon što ih pomiješate, za bolji okus možete dodati i svježe voće, mljevene lješnjake ili žličicu meda. Uz to, važno je jesti i svježe samljevene lanene sjemenke, jer one sadrže neke sastojke kojih u ulju nema.

Dr. Budwig uz svoju uljno-proteinsku prehranu preporučuje i terapiju sunčevim zrakama, izbjegavanje stresa i toksina, te korištenje Eldi ulja (električno izdiferencirana ulja). Kombinacija svega toga trebala bi omogućiti našem tijelu da ozdravi od teških bolesti.

Dijeta za bolesne i zdrave

Njezin protokol korišten je za liječenje raka, bolesti srca i krvnih žila, dijabetesa i niza drugih bolesti. Tamo gdje su konvencionalni lijekovi zakazali, njezina se terapija pokazala uspješnom. Međutim ovakav način prehrane nije rezerviran samo za ljude s teškim bolestima.

Naime, prehrana dr. Budwig djeluje i kao preventiva te se preporučuje i zdravim ljudima koji se često izlažu naporima, a i svima ostalima.

Neka od bitnih pravila kod Budwigovog protokola:

    unosite puno tekućine, čak i tri litre dnevno
    jedite sirovo voće i povrće
    pijte svježe iscijeđene sokove od povrća i voća
    jedite orašaste plodove, bez prženja!
    slatka hrana je zabranjena!
    crveno meso je zabranjeno!
    jedite umjerenu količinu integralne tjestenine i integralnog kruha
    važan je svakodnevni boravak na suncu (do sat vremena)
    hodajte 30 do 60 minuta svaki dan

Što nije dopušteno

    Od masnoća smijete koristiti samo kokosovo ulje te laneno ulje koje mora biti nerafinirano i hladno prešano.
    Kokosovo ulje možete zagrijavati, jer se tako ne stvaraju štetni sastojci, ali ne i laneno ulje; njega možete dodati jelu tek na kraju pripreme.
    Izbjegavajte meso i mesne prerađevine, šećer, kolače i peciva, tjesteninu, konzerviranu hranu i sve životinjske masnoće.
    Šećer je izričito zabranjen, a zaslađivanje se može postići korištenjem stevije, meda ili voćnog soka.
    Dijeta brani i morske plodove jer su puni toksina, a valja izbjegavati i sve pesticide i kemikalije, čak i one u proizvodima za kućanstvo i u kozmetici.
    Umjesto toga, za čišćenje se mogu koristiti prirodni sastojci poput octa i sode bikarbone.
    Hranu ne pripremajte u mikrovalnoj niti na teflonskom ili aluminijskom posuđu, već koristite nehrđajući čelik, emajlirano i stakleno posuđe.

Kad nastupaju rezultati?

Rezultate biste trebali osjetiti već nakon nekoliko tjedana, a teška bolest trebala bi se povući u roku od jedne do pet godina. Budwig preporučuje da i nakon povlačenja bolesti nastavite s ovom
prehranom, da biste spriječili povratak bolesti.



Dvije knjige Johanne Budwig prevedene su i dostupne kod nas. U knjizi „Rak – problem i rješenje“ dr. Budwig objašnjava teoriju svog načina liječenja, a u knjizi „Uljno-proteinska kuharica“ možete pronaći njezine brojne recepte.

Knjige Johanne Budwig možete nabaviti u knjižarama.

Izvor: alternativa-za-vas
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar