loading...

Ovaj jednostavni prirodni šampon će učiniti da vaša kosa raste kao luda! Pogledajte sastojke koji su vam potrebni


Ukoliko vam je stalo do vaše kose, morate probati ovaj šampon koji će je regenerisati i učiniti je blistavom i sjajnom!

kosa-sampon



Da bismo ublažili gubitak kose i doprinjeli njenoj ljepoti preporučujemo Vam ovaj šampom. Jednostavno se priprema, s efikasan je 100%. Poslije nekoliko pranja kose primjetit ćete prve rezultate, Vaša kosa će manje opadati, bit će jača, lepršavija a nakon mjesec-dva redovne primjene primjetit ćete nove vlasi što doprinosi povećanju volumena.

Potrebni sastojci:

- Šampon od koprive (običan litarski)
- Pantenol 100 ml (vodeni rastvor)
- Kapi od koprive 30 ml (jedna bočica)
- AD kapi,30 ml vodeni rastvor (jedna bočica)
- Ricinus ulje 50ml
- dvije ampule vitamina B

U 750 ml šampona od koprive, umiješati cijelu bočicu pantenola 100 ml, cijelu bočicu koprivinih kapi 30ml, cijelu bočicu AD kapi i ricinusovo ulje.

Kako djeluje ovaj šampon:

Vjerovali ili ne ovaj šampon je prava vitaminska bomba za vašu kožu glave, a samim tim i za vašu kosu.

Kopriva: ubrzava perifernu cirkulaciju i prokrvljenost kože glave na taj način ubrzavaju se metabolički procesi unutar epiderma. Samim tim ostali sastojci ovog šampona će se brže i kvalitetnije apsorbovati.

Pantenol: pantotenska kiselina (vitamin B5) djeluje na očuvanje pravilne funkcije kože glave i stimulaciju njenih regeneratvnih procesa.

Ricinusovo ulje: Jača kutikulu vlasi. Bogato je vitaminom E i ricinoleinskom kiselinom. Vitamin E je značajan antioksidans i sprečava dejstvo slobodnih radikala i njihovih štetnih uticaja na kožu glave i korijen dlake. Ricinus pored regenerativnih svojstava djeluje antifugicido (uništava gljivice koje su odgovorne za pojavu peruti). Na kožu skalpa djeluje zaštitno, umirujuće i zacjeljujuće, dok svojom gustom i ljepljivom konzistencijom uklanja izumrele ćelije kože glave sprečavajući ih da zapuše folikul dlake što bi uticalo na usporen rast kose.



AD kapi: vitamin A djeluje na različite fiziloške funkcije u ljudskom organizmu, ono što je značajno za kosu je njegovo regenerativno dejstvo na skalp glave tj. diferencijacija epitelnog tkiva.

Vitamin B kompleksa: Prehranjuju kosu i vraća čvrstoću dlake

( LijekizPrirode.com )
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar