loading...

Babovka…Još jedan recept za kuglof mek, sočan i lagan…kako bi moji rekli “kao kupovni” :D


Još jedan recept za kuglof, a po češki je Babovka… mek, sočan i lagan… kako
bi moji rekli “kao kupovni”… što me uvijek razljuti, ali to je u biti
komplement za njih, a za mene teška uvreda ali znam što hoće reći- da je
SUPER… kako god domaće je domaće…



Sastojci
4 jaja
200 g šećera
1 dl ulja
1 dl tople vode
1/2 praška za pecivo
200 g brašna
1 vanilin šećer
korica od limuna
2 žlice kakao
Priprema
1. Odvojimo bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka izmiksamo čvrsti snjeg. U drugoj
posudi izmiksamo 150g. šećera, 4 žumanjka, vodu i vanilin šećer u pjenastu masu.
Dodamo brašno pomješano sa praškom za pecivo, naribanu koricu limuna, ulje, a na
kraju snjeg od bjelanjaka.
2. 1/3 smjese odvojimo, u nju sipamo kakao i 50 g šećera te izmješamo mikserom ili
pjenjačom da se sve sjedini. U namazan i brašnom posut kalup za kuglof ljevamo
naizmjenice svjetlu i tamnu smjesu, ili izlijte prvo svjetlu smjesu, pa u nju ljevajte
tamnu i sa vilicom blago promješajte da dobijete šare.



3. Pećnicu zagrijte na 180°C i pecite cca 40 minuta. Izvadimo iz modle i pospemo obilno
šećerom u prahu ili napravimo glazuru od čokolade i cijeli ohlađeni kuglof premažemo
sa njom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar