Učinite nešto samo za sebe i bez imalo grižnje savjesti zarolajte ovaj dan u pravcu kako ste oduvijek željeli provesti vrijeme te okusite dan lijep poput fine rolade od vanilije.
Sastojci
• Za biskvit:
• 5 jaja
• 100 g šećera
• 20 g Gussnela Dolcela By Podravka
• 25 g kakaa By Podravka
• ½ žličice Praška za pecivo Dolcela By Podravka
Za kremu:
• 1 Krema za kolače vanilija Dolcela
• 500 ml mlijeka
• Kakao u prahu za posipanje By Podravka
• Voće za posluživanje
Priprema
1. Žumanjke i šećer pjenasto umiješajte. Dodajte Gussnel pomiješan s kakaom i praškom za pecivo, a zatim bjelanjke istučene u čvrst snijeg.
2. Na lim za pečenje (30 x 40 cm) obložen papirom za pečenje izlijte pripremljenu smjesu i poravnajte. Pecite 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.
3. Pečeni biskvit zamotajte u roladu pomoću papira za pečenje i ostavite neka se ohladi.
4. U posudu ulijte 500 ml hladnog mlijeka, dodajte sadržaj vrećice kreme za kolače vanilija i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 2-3 minute, pa je premažite preko ohlađenog biskvita s kojeg ste skinuli papir za pečenje.
5. Ponovno uvijte roladu i ostavite je na hladnome nekoliko sati.
Posluživanje
Roladu pospite kakaom u prahu i poslužite s voćem.
Savjet
Roladu možete dodatno ukrasiti šlagom.
izvor: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar