loading...

Rolada

Učinite nešto samo za sebe i bez imalo grižnje savjesti zarolajte ovaj dan u pravcu kako ste oduvijek željeli provesti vrijeme te okusite dan lijep poput fine rolade od vanilije.

Sastojci
•    Za biskvit:
•     5 jaja
•     100 g šećera
•     20 g Gussnela Dolcela By Podravka
•     25 g kakaa By Podravka
•     ½ žličice Praška za pecivo Dolcela By Podravka

Za kremu:
•     1 Krema za kolače vanilija Dolcela
•     500 ml mlijeka
•      Kakao u prahu za posipanje By Podravka
•      Voće za posluživanje




Priprema

    1. Žumanjke i šećer pjenasto umiješajte. Dodajte Gussnel pomiješan s kakaom i praškom za pecivo, a zatim bjelanjke istučene u čvrst snijeg.
    2. Na lim za pečenje (30 x 40 cm) obložen papirom za pečenje izlijte pripremljenu smjesu i poravnajte. Pecite 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.
    3. Pečeni biskvit zamotajte u roladu pomoću papira za pečenje i ostavite neka se ohladi.
    4. U posudu ulijte 500 ml hladnog mlijeka, dodajte sadržaj vrećice kreme za kolače vanilija i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 2-3 minute, pa je premažite preko ohlađenog biskvita s kojeg ste skinuli papir za pečenje.
    5.  Ponovno uvijte roladu i ostavite je na hladnome nekoliko sati.

Posluživanje

Roladu pospite kakaom u prahu i poslužite s voćem.

Savjet

Roladu možete dodatno ukrasiti šlagom.
izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar