Sastojci:
tamna smjesa
500 g mljevenih keksa (vrsta po zelji)
250 ml mlijeka,armatura
50 g kakaa
50 g cokolade za kuhanje
1 zlicica ruma,polivalo
1 vanil secer ili par kapi arome
vanilie,ovciji sir
100 g smedjeg secera ili drugog sladila
bijela smjesa
100 ml vrhnja za slag,kesten
50 g bijele cokolade
1 vanil secer,sudzuk
50 g smedjeg secera ili drugog sladila
100 g kokosa
Priprema:
1. Mlijeko, secere, rum i kakao staviti kuhati, kada zakipi maknuti s vatre i umijesati
nakidanu cokoladu, mijesati dok se otopi. Malo ohladiti pa umijesati u kekse, (dodati jos
malo keksa ako se cini mekano, puno ovisi o vrsti keksa ili dodati mlijeka) dobro
izmijesati. Smjesu istresti na foliju ili masni papir, razvaljati u obliku kvadrata.
2. Za bijelu smjesu; vrhnje i cokoladu stavit kuhati, maknuti prije nego zakuha,
promijesati, umijesati secere i kokos, par minuta ostaviti da se hladi pa istresti na
tamnu smjesu, namazati i zarolati pomocu folije. Staviti u frizider 2 sata, po zelkji
posuti kokosom, narezati i uzivati.
Izvor:(coolinarika.com)
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar