loading...

Trokut šnite

Sastojci

Biskvit:

4 jaja 200 g šećera 4 žlice vruće vode 200 g brašna 1 prašak za pecivo 2 žlice kakaa po želji začini (cimet, klinčić…)

Preljev:

preljev za torte i kolače ako je preljev proziran i bez okusa sok (okus birate sami)

Krema No.1:

4 dl mlijeka 100 g brašna 150 g šećera 150 g margarina 1 vanilin šećer po želji malo likera ili ruma

Krema No.2:

2 pudinga (najbolje od vanilije, ali može i bilo koji drugi) 150  g margarina po želji malo likera ili ruma

Priprema

Biskvit:

Odvojite bjelanjke od žumanjaka.

Miksajte bjelanjke sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu, zatim dodajte žumanjke i dalje miješajte.

Dodajte 4 žlice vruće vode i postepeno dodavajte brašno s praškom za pecivo, kakaom i, po želji, začinima.

Peci u namaštenom i pobrašnjenom limu ili na papiru za pečenje, 20 min zagrijanoj na 200⁰C.

Preljev:

Preljev skuhajte prema uputama s vrećice. (Ako ste kupili proziran i bez okusa, možete ga, umjesto u vodi, skuhati u soku, okusa prema želji.)

Preljev ulijte u trokutasti kalup obložen aluminijskom folijom i ostavite u hladnjaku da se stisne. (Nikako ne ulijevajte preljev u kalup obložen prijanjajućom (plastičnom) folijom, jer od topline preljeva folija može ispustiti štetne sastojke, ili se čak rastopiti.)

Krema No.1:

Stavite kuhati 3 dl mlijeka, a 1 dl pomiješajte s brašnom, šećerom i vanilin šećerom.

Kad mlijeko zavri, postupno miješajući dodavajte pripremljenu smjesu.

Miješajući, dalje kuhaj na laganoj vatri da se zgusne.

Kad se ohladi umiksajte margarin i, po želji, liker ili rum.

Krema No.2:

Skuhajte puding prema uputama s vrećice.

Kad se ohladi umiksajte margarin i, po želji, liker ili rum.

Slaganje:

Ohlađeni biskvit izrežite na tri jednake trake.

Lagano ih natopite mlijekom. (Samo malo jer će vam se inače raspasti.)

Premažite ih kremom, a 1/3 kreme ostavite za premazivanje izvana.

Na srenju traku stavite stvrdnuti preljev, a preostalim trakama preklopi tako da strana trake koja je premazana kremom bude iznutra.

Kolač premaži preostalom kremom i prelij glazurom, posipaj naribanom čokoladom, lješnjacima, perlicama, bilo čime samo da krema bude prekrivena jer će se inače osušiti.

Posluživanje

Kolač poslužite ohlađen, s kuglicom sladoleda ili malo šlaga, uz finu šalicu kave.

http://www.coolinarika.com/
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar