Sastojci:
Za 48 kiflica:
500 g brašna,mlika
1 burbon vanilija šećer
1/3 žličice soli
200 g maslaca,bibera
oko 100 ml vode,koncentrata
20 g svježeg kvasca
Za nadjev:
150 g pekmeza od šljiva by Podravka
ili Lino lade nougat,kosčanog
Za posipanje:
šećer u prahu
Priprema:
1. Brašno pomiješajte s burbon vanilija šećerom i malo soli pa dodajte maslac narezan na
listiće. Maslac dobro izmrvite s brašnom.
2. Dodajte vodu s otopljenim svježim kvascem pa zamijesite tijesto. Tijesto umotajte
u vlažnu kuhinjsku krpu i stavite u posudu s hladnom vodom da miruje oko 2 sata dok se
ne digne.
3. Dignuto tijesto izvadite iz vode i premijesite bez dodavanja brašna. Podijelite ga na 6
jednakih dijelova. Svaki dio razvaljajte u krug pomjera oko 30 cm te razrežite na
osmine.
4. Na svaki trokut u sredinu stavite pola žličice pekmeza i zamotajte kiflicu na način da se
prvo saviju vanjski kutovi prema unutra, kako ne bi curio pekmez pri pečenju.
5. Kiflice pecite na papiru za pečenje na srednjoj rešetki u zagrijanoj pećnici na 180°C oko
15 minuta.
Posluživanje:
Kiflice dok su još tople pospite šećerom u prahu. Poslužite ih uz topli čaj od miješanih
planinskih trava. Savjet: Svježi kvasac možete zamijeniti sa 7 g suhog kvasca tako da ga
odmah umiješate u brašno, ali zbog mekoće gotovih kiflica, prednost dajem svježem
kvascu. Ako tijesto radite s domaćim krušnim brašnom, trebat će vam malo više vode.
Izvor:(coolinarika.com)
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar