loading...

Penjurlije

Sastojci:

-1 kg mekog brašna
-1 paketić kvasca
-2 kašićice soli
-oko 5 dl mleka
-mast ili margarin

Nadev
 
-po želji svez sir
-1 jaje

Priprema:

Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka, sa kašićicom šećera i brašna, poklopiti i ostaviti da naraste.

Od brašna, pripremljenog kvasca i ostalih sastojaka zamesiti srednje meko testo, pokriti i ostaviti da odmara 15 minuta.

Razvuci koru debljine 1 cm, iseci na kvadrate i na svaki staviti po malo nadeva od sira i umučenog jajeta.

Zaviti u rolnu, pa svaku zamoćiti u rastopljenu mast ili margarin.

Rolnice stavljati jednu do druge u dublji pleh, koji ne treba premazivati.

Preostali fil razmutiti sa par kašika mleka i preliti preko poredjanih rolnica, pa ostaviti da odmaraju jos 30 minuta

Peci u prethodno zagrejanoj pećnici, prvih desetak minuta na 250 C , a posle smanjiti na 220 C, dok lepo ne porumene

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar