Sastojci:
-2 velikih jaja (ili 3 manja)
-2 kašike šećera
-1 kašika brašna
-2 kašike kakaa
-1/2 kesice praška za pecivo
-2 kašike čokoladnog likera (ili nekog drugog odgovarajućeg)
-100 g tamne čokolade
-100 g mliječne čokolade
-100 g bijele čokolade
-300 ml vrhnja za šlag
-mliječna čokolada za ukras
Priprema:
Bjelanca umutiti sa šećerom u čvrstu pjenu, dodati jedno po jedno žumance.
Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijati u tu masu i kašikom lagano umiješati.
Kalup za torte promjera 20 cm namazati margarinom i posuti kakaom (radije nego brašnom).
Peći desetak minuta na 170 C.
Ohlađenoj kori odrezati vanjske rubove i poprskati likerom razrijeđenim u nekoliko kašika vode.
Svaku od čokolada otopiti na pari u 100 ml vrhnja, ohladiti u frižideru i nakon toga umutiti u čvrste kreme.
Prvo nanijeti tamnu kremu, zatim svijetliju i odozgo bijelu.
Ukrasiti čokoladnim “kovrdžicama”.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar