Sastojci za biskvit:
6 jaja
6 kašika šećera
3 kašike kakaa
6 kašika brašna
300 grama šećera
300 ml vode
Fil:
500 ml mlijeka
9 kašika šećera
9 kašika brašna ili gustina
1 vanilija šećer
250 grama maslaca
Pola mlijeka sa šećerom i vanilin šećer staviti da kuha, u drugi dio staviti brašno ili gustin, razmutiti i skuhati kao puding. Kad se fil ohladi sastaviti ga sa maslacem i kremu nanijeti na biskvit.
Način pripreme biskvita:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i kakao, smjesu istresti u tepsiju koju premažete maslacem i pospete brašnom. Biskvit peći na 200 stepeni oko trideset minuta.
Pečen biskvit zaliti pripremljenim zaljevom.
Glazura:
Glazuru možete praviti na svoj uobičajeni naćčn ili ovako:
150 ml vrhnja za šlag
1oo grama čokolade za kuhanje
Lagano zagrijati vrhnje, dodati čokoladu i miješati dok se ne istopi. Dad dobijete finu glatku kremu, prelijete je preko kolača. Kolac dobro ohladite, isjecite na kocke pa posluzite.
Prijatno!
Recept preuzet sa: korisno.net
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar