loading...

Pita od jabuka - mmmm, probajte! ;)

 Sastojci

    20 listova tankih kora za pitu
    100 g putera/ margarina
    0,5 dl ulja
    1,5 kg jabuka
    5 kasika secera
    4 kesice vanilin secera
    prah secer/ za posipanje





Priprema

    1.

    -Rernu ukljuciti na 200 stepeni.

    -Puter istopiti na blagoj temperaturi i dodati ulje.


    Za nadjev, jabuke oljustiti, isjeci na deblje kriske i staviti u serpu...posuti sa secerom i vanilom i dinstati da omeksaju..
    2.

    U podmazan pleh staviti jednu koru, premazati istopljenim puterom, posuti sa malo vanilin secera i tako uraditi sa polovinom kora.

    Ako su kore velike, isjeci ih na velicinu pleha.

    Kada se potrosi pola kora, staviti prodinstane jabuke i preko jabuka, premazujuci puterom i posipajuci sa vanilom, sloziti i ostale kore.

    Slozenu pitu isjeci na kocke i premazati preostalim istopljenim puterom.
    3.

    Peci oko 30 minuta, pa iskljuciti rernu i ostaviti jos 10-ak minuta da odstoji u toploj rerni.

    Pitu prohladiti i posuti prah secerom.




preuzeto sa : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Related Posts:

Nema komentara:

Objavi komentar