Sastojci
20 listova tankih kora za pitu
100 g putera/ margarina
0,5 dl ulja
1,5 kg jabuka
5 kasika secera
4 kesice vanilin secera
prah secer/ za posipanje
Priprema
1.
-Rernu ukljuciti na 200 stepeni.
-Puter istopiti na blagoj temperaturi i dodati ulje.
Za nadjev, jabuke oljustiti, isjeci na deblje kriske i staviti u serpu...posuti sa secerom i vanilom i dinstati da omeksaju..
2.
U podmazan pleh staviti jednu koru, premazati istopljenim puterom, posuti sa malo vanilin secera i tako uraditi sa polovinom kora.
Ako su kore velike, isjeci ih na velicinu pleha.
Kada se potrosi pola kora, staviti prodinstane jabuke i preko jabuka, premazujuci puterom i posipajuci sa vanilom, sloziti i ostale kore.
Slozenu pitu isjeci na kocke i premazati preostalim istopljenim puterom.
3.
Peci oko 30 minuta, pa iskljuciti rernu i ostaviti jos 10-ak minuta da odstoji u toploj rerni.
Pitu prohladiti i posuti prah secerom.
preuzeto sa : coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar