loading...

Čokoladni kolač

 Sastojci

    BISKVIT
     6
    jaja
     20 dkg
    secera
     25 dkg
    margarina
     4 zlice
    brasna
     1 vrecica
    praska za pecivo
     10 dkg
    cokolade u prahu
    PRELJEV
     0,5-1 dcl
    ruma
     1 dcl
    mlijeka
    KREMA
     1 l
    slatkog vrhnja
     40 dkg
    cokolade za kuhanje

    BISKVIT:-odvoji zumanjke od bjelanjaka.bjelanjke izradi u cvrsti snijeg.zumanjke izradi sa omeksanim margarinom i secerom te dodaj ostale sastojke...  istresi u pleh i ispeci dok ne porumeni.
    PRELJEV:-lagano na vatri ugrij rum i mlijeko te mlako prelij preko vruceg biskvita. skini koricu s biskvita jer kad se stavi krema ona se zna odvojit od biskvita.
    to sve skupa stavi da se ohladi i kad je hladno prelij kremu.
    KREMA:-na vatri lagano ugrij vrhnje i s cokoladom koju si iskidala na manje komade... kuhaj dok se ne otopi skroz i ne izjednaci. cim skines s vatre izlij preko biskvit i stavi u frizider da se hladi do slijedecg dana...
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar