Sastojci
BISKVIT
6
jaja
20 dkg
secera
25 dkg
margarina
4 zlice
brasna
1 vrecica
praska za pecivo
10 dkg
cokolade u prahu
PRELJEV
0,5-1 dcl
ruma
1 dcl
mlijeka
KREMA
1 l
slatkog vrhnja
40 dkg
cokolade za kuhanje
BISKVIT:-odvoji zumanjke od bjelanjaka.bjelanjke izradi u cvrsti snijeg.zumanjke izradi sa omeksanim margarinom i secerom te dodaj ostale sastojke... istresi u pleh i ispeci dok ne porumeni.
PRELJEV:-lagano na vatri ugrij rum i mlijeko te mlako prelij preko vruceg biskvita. skini koricu s biskvita jer kad se stavi krema ona se zna odvojit od biskvita.
to sve skupa stavi da se ohladi i kad je hladno prelij kremu.
KREMA:-na vatri lagano ugrij vrhnje i s cokoladom koju si iskidala na manje komade... kuhaj dok se ne otopi skroz i ne izjednaci. cim skines s vatre izlij preko biskvit i stavi u frizider da se hladi do slijedecg dana...
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar