loading...

KINDER PINGVIN KOLAČ

Kolač kojim ćete sigurno obradovati svoje mališane. Jednostavno, to je Kinder pingui…
Za biskvit:
6 jaja
7 kašika šećera
3 kašike glatkog brašna
3 kašike prezle
3 kašike kakaa
5-6 kašika mlijeka
1 vanilin šećer s okusom ruma
1 prašak za pecivo
na vrh noža začina za medenjake ili cimeta
Za kremu:


0,5 l šlaga (Hulala, Hole ili neko slično)
2 mala sirna namaza
2 kašike šećera u prahu
1 vrećica želatina u prahu
5-6 kašika mlijeka
I još:
200 g čokolade za kuhanje
80 g margarina
5 kašika ulja
1 kašika vode







Priprema :
Za biskvit razdvojiti bjelanjke od žumanjaka pa miksati žumanjke sa šećerom i vanilijom dok ne postanu pjenasti. Dodavati tada postepeno ostale sastojke uz miksanje. Na kraju umiješati kuhačom čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izliti u velik lim od rerne na papir za pečenje i peći na 180ºC 20 min.


Sa pečenog biskvita maknuti papir za pečenje, prerezati ga po dužini na pola kako biste dobili dvije kore. Svaku koru poskrobiti sa nekoliko kašika mlijeka.
Za kremu miksati šlag uz dodatak šećera u prahu dok ne postane čvrsto. Dodati tada i sirni namaz pa dobro izmiksati i sjediniti sa šlagom. Na kraju dodati želatin pripremljen prema uputstvu na omotu.
Čokoladu otopiti sa svim ostalim sastojcima na laganoj vatri uz stalno miješanje. Ne smije provrijeti, dovoljno je da se svi sastojci otope i da dobijete lijepu tekuću strukturu.
Na jednu polovinu biskvita premazati polovinu kreme, preliti preko kreme polovinu čokoladnog preliva i lagano ga poravnati dugim nožem. Staviti kolač u frižider da se glazura malo stvrdne. Potom preko čokolade premazati ostatak kreme, pokriti drugim biskvitom pa preko njega preliti ostatak čokoladnog preliva.
Sve skupa dobro rashladiti i poslužiti rezano na kocke ili na deblje šnite.
Vaš Kinder pingui kolač je spreman za služenje, prijatno!






Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar