loading...

Mrvičasti kolač sa šljivama - Jako jednostavan kolač, brze pripreme koji će se sigurno svima svidjeti.

Sastojci
cca 700g šljiva
125g pšeničnog glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo Dolcela
125g šećera (kristal)
1 vanilin šećer Dolcela
1 žličica vanilija ekstrakta
115g maslaca sobne temperature
2 jaja
CRUMBLE
125g glatkog brašna Podravka
100g šećera (kristal)
¼ žličice cimeta
115g maslaca sobne temperature



Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te obložite dno kalupa promjera 20 ili 22cm papirom za pečenje. Šljive isjeckajte na četvrtine i uklonite špicu.
2.
U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo, a zatim smjesi dodajte šećere, vanilija ekstrakt, jaja, brašno i maslac. Miksajte malom brzinom dok se sve ne pomiješa, a zatim povećajte brzinu te miksajte oko 2 minute dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
3.
Prebacite smjesu u kalup za pečenje kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje i premazali uljem/maslacem. Po smjesi rasporedite šljive u oblik kruga.
4.
Pripremite crumble tako da u zdjeli pomiješate brašno, šećer i cimet, najbolje žlicom ili vilicom. Dodajte maslac i miksajte dok se sve ne pomiješa. Kada je crumble gotov trebao bi imati grubu teksturu. Rukama ga izmrvite po šljivama i stavite kolač u pećnicu.
5.
Pecite ga na 180 stupnjeva oko 50minuta dok površina ne postane lagano zlatne boje. Kada je gotov ostavite ga u ugašenoj pećnici još 10 minuta, a zatim ga nožem odvojite od rubova kalupa.

Posluživanje
Umjesto šljiva možete koristiti i 4-5 jabuka ili breskvi.




Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar