loading...

Cappuccino kocke - Neodoljiva kombinacija bijele i tamne čokolade sa laganom aromom cappuccina…


Sastojci

    Kore
    300 g brašna (pola oštrog, pola glatkog)
    1/2 praška za pecivo
    125 g maslaca
    50 g šećera
    2 žlice kakaa
    50 g naribane tamne čokolade
    1 jaje
    1-2 žlice kiselog vrhnja

    Cappuccino krema
    300 g mascarponea
    250 ml slatkog vrhnja
    180 g bijele čokolade
    1 vanilin šećer
    2 žlice cappuccina u prahu (ili instant kave)

    *Čokoladne krema*
    200 g mascarponea
    125 ml slatkog vrhnja
    1 vanilin šećer
    75 g tamne čokolade



Priprema

    Kore
    1.
    Brašnu dodajte prašak za pecivo i hladni maslac narezan na listiće pa ga prstima utrljajte u brašno tako dobijete mrvice. Dodajte šećer, kakao i ribanu čokoladu, jaje i toliko vrhnja koliko vam je potrebno da zamijesite glatko prhko tijesto.
    2.
    Tijesto zamotajte u prozirnu foliju stavite u hladnjak na 30 minuta. Nakon toga tijesto podijelite na dva jednaka dijela i svaki razvaljajte u obliku pravokutnika na veličinu najvećeg pleha (od pećnice).
    3.
    Pleh okrenite naopačke i na njega stavite list papira za pečenje. Pomoću valjka za tijesto koru prebacite na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 5-7 minuta. Isto ponovite i sa drugom korom. Pečene kore pažljivo odstranite sa papira za pečenje i ohladite.
    Cappucino krema
    1.
    Od ukupne količine slatkog vrhnja oduzmite 5-6 žlica, dodajte mu razlomljenu čokoladu i cappuccino i sve zajedno otopite na pari.
    2.
    Mascarponeu dodajte vanilin šećer i tekuće slatko vrhnje pa sve zajedno izradite mikserom dok ne dobijete čvrstu kremu. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i kremu još jednom dobro sjedinite mikserom.
    *Čokoladna krema*
    1.
    Čokoladu otopite na pari i ostavite da se malo ohladi.
    2.
    Mascarponeu dodajte vanilin šećer i tekuće slatko vrhnje pa sve zajedno izradite mikserom dok ne dobijete čvrstu kremu. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i kremu još jednom dobro sjedinite mikserom.
    3.
    Prvu koru položite na pladanj i premažite ju polovicom cappuccino kreme. Na kremu položite drugu koru i nju premažite ostatkom cappuccino kreme. # Kolač na kraju premažite čokoladnom kremom i stavite u hladnjak preko noći. Što duže stoji to će kore biti sve mekše i ljepše ćete moći izrezati kolač.
    4.
    Sutradan kolač narežite na kocke i po želji ukrasite čokoladom.

Posluživanje

Ove kremice na bazi mascarponea su me oduševile. Toliko su pune okusa i kremaste, a opet jako lagane i nježne.

Cappuccino kocke poslužite uz omiljenu kavu ili cappuccino i uživajte u odživljaju :)

Kolaž...



preuzeto sa : coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar