loading...

Bijeli biseri


Sastojci

    BIJELI BISKVIT
    7 bjelanjaka
    7 žlica šećera
    7 žlica brašna
    2 žlice ulja
    3 žlice oraha

    SMEĐI BISKVIT
    4 jaja
    4 žlice šećera
    4 žlice brašna
    1 žlica kakaa

    ŽUTA KREMA
    7 žutanjaka
    7 žlica šećera
    15 dkg margarina

    BIJELA KREMA
    3 dcl mlijeka
    4 žlice gustina
    4 žlice šećera
    10 dkg margarina

    ZA POSIPANJE
    10 dkg kokosa





Priprema

    1.

    Za bijeli biskvit izmutiti bjelanjke u snijeg pa dodati šećer, brašno i ulje. Na kraju dodati orahe i lagano promješati pjenjačom. Peći na papiru za pečenje.
    2.

    Za smeđi biskvit se 4 jaja odvoje bjelanjci od žutanjaka. Bjelanjci se izmiksaju u snijeg, a žutanjke pjenasto izraditi sa šećerom , pa polako dodati kakao i brašno. Na kraju dobro sjediniti smjese od žutanjaka i bjelanjaka i staviti peći na papir za pečenje u protvan istih dimenzija kao i za bijeli biskvit.
    3.

    Za žutu kremu je potrebnu na pari tući žutanjke i šećer do kad ne postignemo finu gustoću. Kremu staviti na hladno i kad se ohladila u nju umiksati 15 dkg omekšalog margarina.
    4.

    Za bijelu kremu je potrebno staviti mlijeko grijati kao da se kuha puding. Odvojimo 1 dcl mlijeka koji se pomiješa sa gustinom i šećerom. Kad mlijeko zavri umješamo gustin i šećer i kuhati do kad ponovno ne zavri uz stalno miješanje. U hladnu kremu umiksati 10 dkg omekšalog margarina.

Posluživanje

Kolač se slaže na sljedeći način: BIJELI BISKVIT- ŽUTA KREMA-SMEĐI BISKVIT- BIJELA KREMA- POSIPA SE KOKOSOM





preuzeto sa : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar