loading...

MIRISNI OSVJEŽAVAJUĆI KOLAČ ‘’Ledene jabuke’‘ BEZ PEČENJA BISVKITA


Mirisni, osvježavajući kolač od jabuka, bez pečenja biskvita…Ovo je recept iz
mog djetinjstva i bio je jedan od prvih kolača koje sam radila. Sjećam se da
sam ga pronašla u jednom osnovnoškolskom listu i odmah isti dan zapisala i
isprobala 🙂 Danas sam ga ponovo radila, nakon dugo vremena i opet smo se
prisjetili koliko je fin!



Sastojci
1 kg jabuka
6 dcl vode
200 g šećera
2 vrećice pudinga od vanilije (ukupno 80 g)
pola žličice cimeta
2 kutije Petit Beurre keksa (keksi s
maslacem, ukupno 400 g)
250 ml slatkog vrhnja
po želji kakao ili ribana čokolada (za
posipanje)

Priprema
1. Operite, ogulite i naribajte jabuke i stavite ih kuhati u vodu, sa šećerom. Nemojte ih
cijediti od njihovog soka. Kuhajte ih 5-10 min., da malo omeknu.
2. Oba prah pudinga iz vrećice razmutite sa ukupno 12 žlica hladne vode. Kad jabuke
omeknu, dodajte im razmućeni puding i malo cimeta pa sve zajedno kuhajte
(miješajući) dok se smjesa ne zgusne i poveže s jabukama, 5-10 minuta.
3. U posudu za pečenje posložite red keksa pa red smjese od jabuka, opet red keksa,
ponovo red jabuka i na kraju red keksa. (Ovisno o veličini posude, neke kekse možete
prelomiti ako vam ne stanu ili vam vire iz ruba posude, prilagodite si veličinu i količinu
keksa tako da pokrijete dno posude).
4. Ostavite ga da se dobro ohladi. Kolač premažite šlagom od tučenog vrhnja (najbolje
sutradan, ostavite ga preko noći na hladnom, da keksi upiju sok od jabuka i omekšaju i
da se fil poveže, kako biste ih mogli rezati na kocke) i prije posluživanja (ako želite)
posipajte kakaom ili naribanom čokoladom.



Posluživanje
Količinu keksa si prilagodite ovisno o tepsiji u koju ćete ih slagati; meni su npr. za moju
tepsiju (30 X 20 cm) bile dovoljne 2 kutije
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar