loading...

NAJBOLJI TURSKI KRUH MEKAN KO DUŠA A PEČEN ZA 15 MINUTA


Ovaj je Kruh mekan kao dusa…Svima vama posvecujem ovaj divan Univerzalan recept :)



Sastojci

    Osnovno
    900 gr Brasna
    550 ml tople Vode
    1 kocka Kvasca/Germe (ili 2 vrecice suhe)
    1 kasicica secera
    3 kasicice soli
    3 kasike maslinovog ulja

    za radnu povrsinu
    po potrebi griz
    po potrebi brasno

    za premazivanje
    1 Jaje
    pola kasicice Secera
    1 Kasika maslinovog ulja




Priprema

    1.
    Brasno promjesati sa soli
    2.
    U vodi sa kasicicom secera razmutiti germu/Kvasac i ostaviti na 15 min.
    3.
    U brasno dodati maslinovo ulje
    4.
    Sad dodati uzasli kvasac
    5.
    Umjesiti mekano ne ljepljivo tjesto (po potrebi dodati jos malo brasna)
    6.
    Ja mjesam sa mikserom, spiralnim nastavcima
    7.
    Ostaviti cca. 30 minuta
    8.
    Kad je nadoslo, istresti tjesto na radnu plocu koja je posuta sa grizom i brasnom
    9.
    Podjeliti na dva djela – nije potrebno vise mjesiti tjesto
    10.
    Sad od svakog komada tjesta formirati krug promjer cca. 25 cm, tako da ga sa prstima spljostite lagano
    11.
    Prebacite oba dva kruha na pleh oblozen papirom i ostavite dizati jos 15 minuta
    12.
    Sad uronite drsku kuhace u maslinovo ulje i napravite/utisnite mustru na kruhovima kao kad baklavu rezete
    13.
    Pomjesati jaje sa secerom i kasikom maslinovog ulja i premazite preko kruha
    14.
    Sad pospite sa sjemenkama po zelji
    15.
    Stavite peci u zagrijanoj rerni na 250 Stupnjeva od prilike 10 Minuta.
    16.
    A poslje pet minuta pecenja, uzmite 100 ml vode i prospite na dno rerne, i odmah zatvorite vrata ispecite dok ne dobije zlatnu boju.
    Tako ce vam biti korica hrkavija a i kruh ce bolje narasti
    17.
    U slast vama :)

Posluživanje
Mozete u ovoj kruh kad ste ga formirali i stavili na pleh sa nozem ubockati rupice i u te rupice staviti masline. A mozete i Feta sir stavljati u rupice. Ja ovaj turski krug uvijek ljetni pravim, kad je sezona rostilja izvrstan je…
Prijatno vama !

 http://www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar