loading...

Miješana salata za zimu - ili preljev za sve vrste zimnice - nešto jako jednostavno, ukusno

Nešto jako jednostavno, ukusno i nakon dan – dva može se jesti




Sastojci:

- paprika zelena, crvena i žuta
- mrkva
- crveni luk
- karfiol
- krastavci
- zelena rajčica
- svježi kupus

PRELJEV:

    1/2 L alkoholnog octa
    2 L hladne vode
    20 dkg šećera
    20 dkg soli
    papar u zrnu
    korijandar u zrnu




Priprema:

    Namjerno nisam pisala količine jer svatko stavlja prema želji, što više voli ili može sve podjednako.
    Sve sastojke usitniti nožićem:
    mrkvu i krastavce na kolutiće
    papriku, kupus i luk na rezance debljine 3-5 mm
    luk i rajčicu na šnitice
    karfiol na sitne cvjetiće
    U međuvremenu staviti da provrije ocat u koji smo dodali vodu, šećer, sol, papar i korijander u zrnu.
    Povrće slagati u staklenke i dobro ga nabiti. Sve preliti sa vrelim preljevom.
    Tko želi može na vrh posuti par zrnaca konzervansa (ja stavim da duže ostane), a tko ne voli konzervans neka proba sa dunstanjem (ja još nisam tako radila salatu)
    Rado prihvaćam savjet :)
    U svaku flašicu dodati 3-4 zrna papra, par zrna korijandra i dobro zatvoriti.

Posluživanje:

    Inače sa ovim preljevom kiselim sve povrće, samo što kada to radim s paprikama, njih kratko prokuham u tom preljevu.
    Ova količina preljeva je dostatna za 10-15 flašica od 1L.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar