Pamuk kifle sa džemom

Sastojci:

     2 jaja
     2 dcl ulja
     3 dcl mleka
     1 kašika suvog kvasca
     100 gr šećera
     oko 700 gr brašna

  Za fil:

      džem od šljiva
      Za sirup:
     200 gr šećera
     3 dcl vode

  Za posipanje kiflica:

     100 gr kokosa

Priprema:

    U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera. Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo.
    Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa.
    Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.
    U medjuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup (kiflice ne da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.
    Kiflice više dana ostaju mekane.

Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar