Autor: biljkupinovo
Sastojci:
Testo
250gr brasna,rum
1 vanil secer,susam
200gr margarina (ne butera)
1 kesica orange back (ili nastrugana kora 1
bio narandze),jabuke
75gr secera u prahu
100gr mlevenih badema
Za posipanje
oko 100gr kristal secera
1 kesica orange back
Priprema:
1. Zamesiti testo od navedenih sastojaka, umotati u foliju i ostaviti najmanje 2 sata u
frizider (moze i preko noci).
2. Od testa oblikovati kobasicu i podeliti na 50-tak delova.Praviti kiflice i redjati u pleh
oblozen bak papirom.
3. Peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 200*C oko 10-12 min.Kiflice treba da ostanu
svetle.Kifice politi sosom od mesa.
4. Pomesati secer i orange back.Pecene jos tople kiflice uvijati u secer i redjati u
posudu.Svaki red kiflica jos posipati secerom.Ako vam je ostalo jos secera na kraju
pospite i ostatak po kiflicama.
Posluživanje
Kiflice mozete cuvati u kutiji sa poklopcem,jako su fine i kada odstoje.
Izvor:(coolinarika.com)
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar