loading...

Choco Jogobella

Sastojci:

čokoladne biskvitne kore

2x 5 velikih jaja
2x 6 žlica smeđeg šećera
2x 5 žlica oštrog brašna,ajvara
2x 1 žlica škrobnog brašna (gussnela)
2x 3 žlice kakao praha
2x 1 paketić praška za pecivo
2x 1 čajna žličica arome čokolade ili (vanilije)
2x 180 ml suncokretova ulja,senf
2x prstohvat soli


Jogobella krema
500 ml vrhnja za šlag,origano
500 ml čvrstog jogurta
400 ml soka od jagoda
100 ml votke ili Martinija
500 g svježih jagoda
150 g šećera u prahu,persun
25 g mljevene želatine + 10 žlica vode
- malo soka od jagode

Priprema:

1. Za biskvitne kore istući čvrst snijeg od bjelanjaka s dodatkom soli (snijeg mora biti
toliko čvrst da se može rezati nožem, zato ga miksajte odpočetka najvećom brzinom da
bi što više zraka ušlo u snijeg, i on bio rahliji).

2. Istući žumanjke sa šećerom, dodati ulje, esenciju čokolade, prosijano brašno s
gussnelom, kakao prahom i praškom za pecivo te izmiksati najvećom brzinom. Smjesa
mora biti toliko gusta i ljepljiva da se može odvojiti od zdjele.
3. Zatim najmanjom brzinom umiksati čvrsti snijeg u smjesu i rasporediti je u najveći lim
za pečenje (koji dobijete sa pećnicom) obložen pek-papirom.
4. Prvih 10 minuta peći na 160 stupnjeva, zatim pojačati temperaturu na 175 stupnjeva i
peći od 13-15 minuta (ovisi o jačini pećnice).
5. Postupak ponoviti sa drugim biskvitom...... dakle, ispeći 2 velika biskvita sa ukupno 10
jaja (količinu kreme i biskvita možete prepoloviti ako nemate velike proždrljivce doma).
6. Za kremu - želatinu pripremiti prema uputama na vrećici (pomiješati je sa hladnom
vodom i ostaviti desetak minuta da nabubri), zatim otopiti i još VRUĆU uliti u izmiksan
jogurt sa sokom od jagoda, votkom (ili Martinijem) i šećerom u prahu.
7. Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati u smjesu s jogurtom.... jagode prerezati po pola i
ubaciti u smjesu, još malo izmiksati8. Jedan biskvit smo ostavili u dubljem limu za pečenje - dakle, na njega uliti smjesu i
staviti u hladnjak na 1 sat da očvrsne.
9. Drugi biskvit odvojiti od pek papira i sa donje strane lagano premazati kistom
namočenim u sok od jagoda i položiti na očvrsnuti kolač te lagano pritisnuti.
10.Ostaviti još neko vrijeme u hladnjaku.... rezati na kocke i uživati.
Po želji preliti sosom od jagoda.... ili čokoladnim umakom/glazurom.
Posluživanje
Ovo su moji univerzalni čokoladni biskviti - koristim ih za sve kolače, jer se tope u ustima i
ima bezbroj mogućnosti kombiniranja krema i nadjeva.... koristim ih i za rolade. Obavezno
se peku u velikim tepsijama, tako da budu visoki točno 1 cm. Kad se odvajaju od pek
papira, nema nikakve muke.... lagano ih rukom primite i oni će se sami odvojiti - neće
pucati niti se ljepiti.

Izvor:(coolinarika.com)
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar