Sastojci:
Testo
-1.5 kg. brašna
-500 ml. mleka
-250 ml. ulja
-3 jaja
-60 gr. kvasca
-2 kašike šećera
-2 kašike soli
I još:
-šoljica otopljenog margarina za premazivanje slojeva
-2 žumanca i 2 kašičice mleka za premazivanje pogače
-mak,seme lana i susam za posipanje
Priprema:
Zamesiti testo i podeliti ga ovako.
Najmanji deo ostaviti sa strane za središnj deo pogače.
Veću polovinu testa podeliti na pet dela, premesiti ih u vidu lopte i razvijati u krug, premazati rastopljenim margarinom, slagati jedan na drugi do petog, a peti razviti malo šire,
ne mazati margarinom već krajeve podvući ispod prva četri da se dobije pogačica.
Pažljivo premestiti u pouljenu i brašnom posutu tepsiju, pa iseći na osmine ostavljaljući po santimetar do ruba tepsije
Razlistati od sredine ka rubu
Isti postupak razvijanja kora ponoviti i sa drugom manjom polovinom testa i smestiti je u sredinu tepsije.
Takođe i nju iseći na osmine vodeći računo o mestu sećenja,kad se razlista latice dolaze između prvog reda
Onaj najmanji deo testa oblikovati u kuglu i smestiti u rupu od pogače.
Razmutiti žumanca sa mlekom ipremazati pogaču.Središnji deo posuti makom, unutrašnje latice lanom, a krajnje susamom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar