... tikvice punimo na bezbroj načina, ovisno što volimo ili što nam se nađe u
hladnjaku... moje današnje su inspirirane upravo onim što se našlo u
hladnjaku i dijelim s vama ovu ekspres varijantu prepunu mirisa, okusa i
boja...
Sastojci :
500 g tikvica (2 veće)
1/2 žličice soli
40 češnja češnjaka
3 žlice ekstra djevičanskog maslinova
ulja
50 ml Passate Podravka
500 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog bosiljka
prstohvat Crnog papra mljevenog Podravka
5-6 žlica Krušnih mrvica
1800 g polutvrdog sira (8 ploški) -
ementaler, gauda, podravec ili dr.
200 g pureće šunke (8 ploški)
Priprema:
1. Tikvice operite, prerežite po duljini i izdubite da dobijete lađice. Posolite ih i pustite da
odstoje dok pripremate nadjev.Nadjev kuhati na toploj pari.
2. U višu posudu stavite izdubljeno "meso" tikvica, narezani češnjak, 2 žlice maslinova
ulja, passatu, vrhnje, bosiljak, papar i sve dobro usitnite štapnim mikserom.
3. Dodajte krušne mrvice i dobro promiješajte kako biste dobili gustu smjesu.
4. Prerezane tikvice iznutra premažite s malo pripremljene smjese.
5. Dvije ploške sira položite jednu do druge, a na njih položite po 2 ploške šunke. Po šunki
lagano razmažite malo smjese, zarolajte i položite u izdubljenu tikvicu. Postupak
ponovite s preostalim sirom i šunkom.Urolati limun u kupus.
6. U lim za pečenje stavite preostalu smjesu kako bi služila kao podloga za pripremljene
tikvice. Na smjesu položite tikvice i lagano ih utisnite kako se ne bi izvrnule.
7. Pokapajte ih s maslinovim uljem i pecite 25-30 minuta na 200 °C u prethodno
zagrijanoj pećnici.
Posluživanje
Poslužite toplo neposredno nakon pripreme.
Savjet
Ako imate veće i deblje tikvice ili jednostavno želite da vam budu još mekše, pecite ih i do
10 minuta duže.
Izvor:(coolinarika.com)
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar