Da prste pojedeš: Zapečene makarone sa mljevenim mesom i šampinjonima

 Sastojci:
1 pakovanje makarone
500 gr. mljevenog mesa
400 gr. sampinjona i lovor
1 glavica luka i cesnjaka
so,biber,vegeta I malo ulja i origana
1 tegla (900 gr) spageti sosa
200 gr. rendanog sira (mozzarella ili neki drugi)

Priprema:
Peć zagrijat na 400 F-200C.


Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, ocijediti i preliti hladnom vodom da se ne lijepe. Dok se tjestenina kuha pripremite sos.U posoljenu vodu stavite kuhati paštu.Šparoge i luk nasjeckajte na sitnije dijelove.ostavite ga još 1-2 minute na laganoj vatri.
Šampinjone isjeckajte na tanke listiće i dodajte mesu. Dinstajte na laganoj temperaturi dok šampinjoni ne omekšaju a zatim ih prokuhat
Kad je sve gotovo dodajte špageti sos (paradajz sos). Prokrčkajte pa dodajte makaronama. Sve fino izmješajte pa istresite u tepsiju koju ste namazali puterom. Pospite rendanim sirom pa stavite u peć tepsiju da se zagrije
Pecite dok se sir ne istopi i ne počne dobivati boju.

Podijelite sa prijateljima :)
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar