Sastojci:
Za tijesto:
-150 g maslaca
-8 jaja
-150 g šećera
-120 g brašna
-1 Vanilin šećer
-200 g čokolade za kuhanje
Za nadjev:
-270 g Džema extra borovnica
Za glazuru:
-200 g čokolade za kuhanje
-40 g maslaca
-2 žlice likera od mentola
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postupno umiješajte šećer i vanilin šećer.
Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte žumanjke, otopljenu čokoladu i sve dobro izradite.
Naizmjence dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka i brašno te lagano izmiješajte.
Izlijte u namazan kalup za torte promjera 26 cm, obložen masnim papirom, i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 60 minuta.
Biskvit ohladite, maknite masni papir, pa kolač prerežite napola.
Biskvit premažite polovicom džema, na džem položite drugi dio biskvita i premažite džemom po površini.
Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, liker od mentola i miješajte dok ne dobijete glatku glazuru.
Miješajući, malo ohladite čokoladnu glazuru i prelijte površinu torte.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar