loading...

Čokoladna torta s mentom i borovnicama

Sastojci:

Za tijesto:
 
-150 g maslaca 
-8 jaja 
-150 g šećera 
-120 g brašna 
-1 Vanilin šećer  
-200 g čokolade za kuhanje
 
Za nadjev:
 
-270 g Džema extra borovnica
 
Za glazuru:
 
-200 g čokolade za kuhanje 
-40 g maslaca 
-2 žlice likera od mentola

Priprema:

Odvojite bjelanjke od žumanjaka.

Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postupno umiješajte šećer i vanilin šećer.

Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte žumanjke, otopljenu čokoladu i sve dobro izradite.

Naizmjence dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka i brašno te lagano izmiješajte.

Izlijte u namazan kalup za torte promjera 26 cm, obložen masnim papirom, i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 60 minuta.

Biskvit ohladite, maknite masni papir, pa kolač prerežite napola.

Biskvit premažite polovicom džema, na džem položite drugi dio biskvita i premažite džemom po površini.

Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, liker od mentola i miješajte dok ne dobijete glatku glazuru.

Miješajući, malo ohladite čokoladnu glazuru i prelijte površinu torte.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar