Sastojci:
BISKVIT
-6 jaja
-6 žlica šećera
-3 žlice mlake vode
-3 žlice ulja
-4 žlice brašna
-2 žlice gustina
-2 žlice kakaoa ili čokolade u prahu
-1 pecilni prašak
KREMA
-0,5l vrhnja za šlag
-30 dag fine tamne čokolade
-10 dag mliječne čokolade
-12 žlica mlijeka+2 žlice ruma za natapanje biskvita
Priprema:
Najprije zakuhajte slatko vrhnje gotovo do vrenja i njime prelijte razlomljenu čokoladu.
Promiješajte,ohladite i stavite u frižider najmanje dva sata.
Onih dalje navedenih 10 dag mliječne čokolade rastopite na pari i razmažite na papir za pečenje koji ste izrezali u oblik kalupa u kojem ćete peći tortu.
I to ide na hlađenje u frižider.
Za biskvit,razdvojite bjelanjke od žumanjaka.
Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg.
U napravljen snijeg i dalje miksajući uspite šećer.Smanjite brzinu,i dodajte jedan po jedan žumanjak,vodu i ulje.
Brašno,gustin,kakao i pecilni prašak obavezno prosijte,i polako dodajte u smjesu ,miješajući špatulom ili kuhačom.
Biskvit uvijek pečem u kalupu za tortu (24 cm) koji sam obložila papirom za pečenje.
Peče se pola sata na 180 st.
Prvih deset minuta ostavim pećnicu odškrinutu,mislim,uvalim između vrata drvenu kuhaču,i onda još dvadeset min. u zatvorenoj pećnici.
Pečeni biskvit se ohladi i prereže na pola.
Kuhano vrhnje i čokoladu kratko izmiksajte u pjenastu kremu.
Polovice biskvita natopite mješavinom ruma i mlijeka.
Na pladanj stavite polovicu biskvita,nanesete pola kreme.
Na to položite onaj krug od mliječne čokolade i pažljivo odignite papir na koji ste ga nanijeli.
Prekrijte čokoladu drugom polovicom kreme,i drugom polovicom biskvita.
E,onako iskreno,ja bih sada sve premazala marmeladom i glazurom od čokolade i obilato ukrasila tučenim slatkim vrhnjem.
I po meni,bila bi to savršena čokoladna torta.
Ali,svi hoće ukrase od fondana.
Znači,premazati cijelu tortu kremom od maslaca(butter cream),razvaljati fondan(uvijek koristim Minjin fondan),obložiti tortu i poigrati se ukrasima,
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar