Sastojci
Kore
300 g brašna (pola oštrog, pola glatkog)
1/2 praška za pecivo
125 g maslaca
50 g šećera
2 žlice kakaa
50 g naribane tamne čokolade
1 jaje
1-2 žlice kiselog vrhnja
Cappuccino krema
300 g mascarponea
250 ml slatkog vrhnja
180 g bijele čokolade
1 vanilin šećer
2 žlice cappuccina u prahu (ili instant kave)
*Čokoladne krema*
200 g mascarponea
125 ml slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
75 g tamne čokolade
Priprema
Kore
1.
Brašnu dodajte prašak za pecivo i hladni maslac narezan na listiće pa ga prstima utrljajte u brašno tako dobijete mrvice. Dodajte šećer, kakao i ribanu čokoladu, jaje i toliko vrhnja koliko vam je potrebno da zamijesite glatko prhko tijesto.
2.
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju stavite u hladnjak na 30 minuta. Nakon toga tijesto podijelite na dva jednaka dijela i svaki razvaljajte u obliku pravokutnika na veličinu najvećeg pleha (od pećnice).
3.
Pleh okrenite naopačke i na njega stavite list papira za pečenje. Pomoću valjka za tijesto koru prebacite na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 5-7 minuta. Isto ponovite i sa drugom korom. Pečene kore pažljivo odstranite sa papira za pečenje i ohladite.
Cappucino krema
1.
Od ukupne količine slatkog vrhnja oduzmite 5-6 žlica, dodajte mu razlomljenu čokoladu i cappuccino i sve zajedno otopite na pari.
2.
Mascarponeu dodajte vanilin šećer i tekuće slatko vrhnje pa sve zajedno izradite mikserom dok ne dobijete čvrstu kremu. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i kremu još jednom dobro sjedinite mikserom.
*Čokoladna krema*
1.
Čokoladu otopite na pari i ostavite da se malo ohladi.
2.
Mascarponeu dodajte vanilin šećer i tekuće slatko vrhnje pa sve zajedno izradite mikserom dok ne dobijete čvrstu kremu. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i kremu još jednom dobro sjedinite mikserom.
3.
Prvu koru položite na pladanj i premažite ju polovicom cappuccino kreme. Na kremu položite drugu koru i nju premažite ostatkom cappuccino kreme. # Kolač na kraju premažite čokoladnom kremom i stavite u hladnjak preko noći. Što duže stoji to će kore biti sve mekše i ljepše ćete moći izrezati kolač.
4.
Sutradan kolač narežite na kocke i po želji ukrasite čokoladom.
Posluživanje
Ove kremice na bazi mascarponea su me oduševile. Toliko su pune okusa i kremaste, a opet jako lagane i nježne.
Cappuccino kocke poslužite uz omiljenu kavu ili cappuccino i uživajte u odživljaju :)
Kolaž...
preuzeto sa : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar