loading...

OTKRIVAMO VAM RECEPT: KROFNE na kojima bi vam i pekari pozavidjeli!

Sastojci
400 ml mlakog mlijeka
1 svježeg kvasca
1 žlica kristal šećera
2 jaja
50 ml ulja

700 g glatkoga brašna
1 žličica soli
1 l ulja za prženje
50 g šećera u prahu za posipanje
Po želji:
eurokrem, marmelada




Na radnu površinu posutu brašnom istresti tijesto, malo ga premijesiti, posuti malo brašnom, te razviti na 1 cm debljine. Čašom željene veličine iskružiti krofne. Preostalo tijesto ponovo premijesiti, razviti pa isijeći dok ne potrošite svo tijesto.
Isiječene krofne slagati na tacnu ili lim za pečenje. Kada su sve krofne isječene prekriti kuhinjskom krpom, te ih ostaviti 20-tak minuta.
Krofne stavljati u tavu tako da ona strana koja je bila na limu za pečenje dolje u tavici bude gore. Peći na srednjoj temperaturi u prethodno zagrijanom ulju.
Kada porumene okrenuti i zapeći ih i sa druge strane. Vaditi iz tavice na kuhinjski papir da upije višak ulja. Još vruće krofne posuti šećerom u prahu i napuniti po želji.




izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Related Posts:

Nema komentara:

Objavi komentar