loading...

ROLICE S KREMOM OD VANILIJE! HVALA SEKI NA PREDOBROJ KREMI OD VANILIJE!!!




SASTOJCI:

    500 g zamrznutog lisnatog tijesta
    maslac za kalupe
    1 jaje

ZA KREMU:

    1 Želatina Dolcela By Podravka
    50 ml vode
    500 ml mlijeka
    1 Prašak za puding vanilin Dolcela By Podravka
    1 žlica Gussnela Dolcela By Podravka
    3 žumanjka
    150 g šećera
    1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
    200 ml vrhnja za šlag


ZA POSIPANJE:

    šećer u prahu





PRIPREMA ZA ROLNICE

    Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
    Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
    Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
    Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.
    Za kremu:
    Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
    Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
    Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
    U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.
    Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
    Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
    Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
    Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.
    Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.
    Ovako izgledaju kalupi.
    A ako nemate ovakve kalupiće...evo na ovom blogu (kod Minje) imate super ideju kako napravit kalupiće :)
    A evo još jedna ideja kako napravit kalupiće od naše TROVE :)
    Posluživanje
    Pospite šećerom u prahu i poslužite.
    Savjet
    Nemojte sve rolice stiskati u jedan lim za pečenje, nego ih pecite u istom limu u dva navrata.
    Napomena
    Ne ispadne ih baš puno, a stvarno su ukusni, nestanu u roku od 10-ak minuta (bar je u mene tako). :)
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar