loading...

Kinder kolač

Biskvit, pa krema, pa glazura, pa sve to još jednom! Kinder kolač u sebi ne skriva igračku, već samo slatke sastojke za prste polizati!

Sastojci:

Za biskvit:
•     6 jaja
•     80 g šećera
•     6 žlica tople vode
•     80 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
•     1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
•     20 g kakaa
Za kremu:
•     1 l mlijeka
•     100 g Gussnela Dolcela By Podravka
•     30 g šećera
•     1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
•     250 g maslaca
•     250 g šećera u prahu
 Za čokoladnu glazuru:
•     250 g čokolade
•     150 g maslaca


Priprema

    1    Za pripremu ove slastice potrebne su dvije biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku zasebno. Pripremit ćete ih na sljedeći način: 3 jaja i 40 g šećera pjenasto miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
    2    Nakon toga pomiješajte 40 g brašna, 10 g kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umiješajte u mješavinu jaja i šećera.
    3    Odmah dodajte tri žlice tople vode, smjesu lagano izmiješajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30×40 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10 minuta.
    4   Pečeni biskvit malo ohladite i maknite pek papir. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.
    5   Dio hladnog mlijeka (oko 150 ml) pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i Gussnelom, a ostatak mlijeka zagrijte.
    6   Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute. Kremu ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno pjenasto izradili sa šećerom u prahu.
    7    Za glazuru maslac zagrijte da zakipi, maknite potom s vatre, umiješajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
    8   Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljene kreme, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.

Posluživanje

Kolač dobro ohladite i poslužite.

Savjet


Prije nego narežete kolač, držite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta da glazura ne bi pucala.

izvor: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar