Biskvit, pa krema, pa glazura, pa sve to još jednom! Kinder kolač u sebi ne skriva igračku, već samo slatke sastojke za prste polizati!
Sastojci:
Za biskvit:
• 6 jaja
• 80 g šećera
• 6 žlica tople vode
• 80 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
• 1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
• 20 g kakaa
Za kremu:
• 1 l mlijeka
• 100 g Gussnela Dolcela By Podravka
• 30 g šećera
• 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
• 250 g maslaca
• 250 g šećera u prahu
Za čokoladnu glazuru:
• 250 g čokolade
• 150 g maslaca
Priprema
1 Za pripremu ove slastice potrebne su dvije biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku zasebno. Pripremit ćete ih na sljedeći način: 3 jaja i 40 g šećera pjenasto miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
2 Nakon toga pomiješajte 40 g brašna, 10 g kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umiješajte u mješavinu jaja i šećera.
3 Odmah dodajte tri žlice tople vode, smjesu lagano izmiješajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30×40 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10 minuta.
4 Pečeni biskvit malo ohladite i maknite pek papir. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.
5 Dio hladnog mlijeka (oko 150 ml) pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i Gussnelom, a ostatak mlijeka zagrijte.
6 Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute. Kremu ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno pjenasto izradili sa šećerom u prahu.
7 Za glazuru maslac zagrijte da zakipi, maknite potom s vatre, umiješajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
8 Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljene kreme, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.
Posluživanje
Kolač dobro ohladite i poslužite.
Savjet
Prije nego narežete kolač, držite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta da glazura ne bi pucala.
izvor: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar