Za obožavatelje maka ovaj kolač bit će pravo veselje, a ugodno će iznenaditi i vaše najdraže za vrijeme hladnih dana.
Sastojci
• Za tijesto:
• 400 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
• 1 Instant suhi kvasac Dolcela By Podravka
• 80 g šećera
• 80 g maslaca
• 130 ml mlijeka
• malo soli
• 1 jaje
• 1 Limun šećer Dolcela By Podravka
Za nadjev:
• 200 g Maka Dolcela By Podravka
• 150 g šećera
• 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
• 150 ml mlijeka
• 1 bjelanjak
• 1 žumanjak za premazivanje
Priprema
1 Brašno pomiješajte s malo soli i instant kvascem.
2 Jaje, šećer i limun šećer pjenasto izmiješajte i zajedno s otopljenim maslacem dodajte brašnu. Dodajući toplo mlijeko izradite glatko tijesto. Miješajte dok se ne počne odvajati od stjenki posude.
3 Tijesto je "teže" te i dizanje traje duže (oko 2 sata).
4 Za to vrijeme pripremite nadjev tako da mak sameljete i pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i prelijete kipućim mlijekom. Smjesu promiješajte i ostavite da se ohladi.
5 Prije nanošenja na tijesto umiješajte snijeg od bjelanjka.
6 Dignuto tijesto tanko razvaljajte (0,5 cm) i premažite filom. Savijte savijaču i stavite u tepsiju (ili kalup 35 cm) obložen papirom za pečenje. Ostavite da se pokriveno diže oko 20 minuta.
7 Tijesto premažite žumanjkom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 50 minuta. Na pola pečenja kolač prekrijte papirom za pečenje da ne dobije jako tamnu boju.
Posluživanje
Kolač ostavite da se ohladi, zatim pospite šećerom, narežite i poslužite.
Savjet
Pečeni kolač možete odmah premazati rastopljenim maslacem da korica omekša.
izvor: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar