Kad je ono što voliš rijetko dostupno, dragocjeno je i ne smije se propustiti, kao niti ovaj zanosni kuglof kojeg ćete zasigurno dugo pamtiti.
Sastojci
• 400 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
• 1 Instant kvasac Dolcela By Podravka
• 180 g maslaca
• 100 g šećera
• 1 Rum šećer Dolcela By Podravka
• 1 Limun šećer Dolcela By Podravka
• 2 jaja
• 3 žumanjka
• ½ žličice soli
• 200 ml mlijeka
• 80 g svijetlih grožđica
• 50 čokoladnih kapljica
Priprema
1 Jaja i žumanjke zajedno sa šećerom, limun šećerom i rum šećerom pjenasto izmiješajte.
2 U brašno umiješajte sol i instant kvasac. Zatim dodajte pripremljenu smjesu jaja, omekšalog maslaca i toplog mlijeka pa sve dobro izmiješajte. Na kraju umiješajte grožđice i čokoladne kapljice.
3 U kalup za kuglof koji ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom izlijte smjesu. Ostavite da se smjesa diže na toplom mjestu oko 1 - 1,5 sat.
4 Kuglof pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 45 minuta. Ohladite ga, a zatim izvadite iz kalupa.
Posluživanje
Poslužite ga posipanog šećerom u prahu.
Savjet
Umjesto grožđica u tijesto možete umiješati kandirano voće ili narezane orašaste plodove (orahe, bademe, lješnjake..).
izvor: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar