loading...

Kuglof od dizanog tijesta

Kad je ono što voliš rijetko dostupno, dragocjeno je i ne smije se propustiti, kao niti ovaj zanosni kuglof kojeg ćete zasigurno dugo pamtiti.

Sastojci
•     400 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
•     1 Instant kvasac Dolcela By Podravka
•     180 g maslaca
•     100 g šećera
•     1 Rum šećer Dolcela By Podravka
•     1 Limun šećer Dolcela By Podravka
•     2 jaja
•     3 žumanjka
•     ½ žličice soli
•     200 ml mlijeka
•     80 g svijetlih grožđica
•     50 čokoladnih kapljica


Priprema

    1 Jaja i žumanjke zajedno sa šećerom, limun šećerom i rum šećerom pjenasto izmiješajte.
    2 U brašno umiješajte sol i instant kvasac. Zatim dodajte pripremljenu smjesu jaja, omekšalog maslaca i toplog mlijeka pa sve dobro izmiješajte. Na kraju umiješajte grožđice i čokoladne kapljice.
    3 U kalup za kuglof koji ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom izlijte smjesu. Ostavite da se smjesa diže na toplom mjestu oko 1 - 1,5 sat.
    4 Kuglof pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 45 minuta. Ohladite ga, a zatim izvadite iz kalupa.

Posluživanje

Poslužite ga posipanog šećerom u prahu.

Savjet

Umjesto grožđica u tijesto možete umiješati kandirano voće ili narezane orašaste plodove (orahe, bademe, lješnjake..).


izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar