Sastojci:
-8 svježih paprika – srednje veličine
-350 g mljevene teletine
-350 g mljevene svinjetine
-1 žlica nasjeckanog luka
-3 češnja češnjaka
-1 žlica nasjeckanog peršina
-1 žličica Slatke paprike
-½ žličice Crnog papra mljevenog
-sol
-2 žlice Vegete
-100 g riže
-4 žlice ulja
-400 ml Passate
-1 list celera
-1-2 žličice Gussnel
-300 ml vode
Priprema:
Svježim paprikama odrežite kapice i izdubite ih.
Paprike operite i ocijedite.
Mljeveno meso pomiješajte pa dodajte luk, nasjeckani češnjak, peršin, crvenu papriku u prahu, papar, sol, 1 žlicu Vegete i rižu.
Mesnu smjesu dobro izmiješajte i njome nadjenite pripremljene paprike.
Paprike popecite na zagrijanom ulju sa svih strana, dodajte passatu, list celera, preostalu Vegetu, vode prema potrebi i kuhajte na laganoj vatri oko 50 minuta.
Potkraj kuhanja umiješajte Gussnel razmućen u malo vode.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar