loading...

Grah na planinarski “brzi”


Sastojci: Broj osoba:4 – 6 osobe

     6 žlica ulja
     300 g miješanog mljevenog mesa
     200 g Pancete
     2 para Kranjskih kobasica (330 g)
     350 g luka
     200 g šampinjona ili nekih drugih svježih gljiva
     1 žlicaVegete By Podravka
     2 žlice Slatke paprike mljevene
     1ljuti feferon
     1 žličica čilija u prahu
     4 žličice Koncentrata rajčica
     1,2 l vode
     2 limenkeSmeđeg graha konzerviranog
     1 vrećica Krem juhe od gljiva
     sol  Crnog papra mljevenog


Priprema: Vrijeme pripreme:45 min  Težina:Srednje zahtjevno

Na zagrijanom ulju u dubljoj posudi kratko popecite mljeveno meso. Dodajte pancetu narezanu na kockice i kobasice narezane na kolutiće pa sve popecite na srednjoj vatri dok panceta ne postane prozirna.

Mesu dodajte očišćeni i sitno nasjeckani luk, oprane i na četvrtine narezane šampinjone i žlicu Vegete. Lagano popecite oko 5 minuta dok voda od šampinjona ne ispari.

Dodajte crvenu mljevenu papriku, feferon, čili u prahu, koncentrat rajčice i sve popecite još oko 1 minutu.

Zalijte s 1 l tople vode. Poklopite, pustite da zakuha, pa smanjite vatru na najslabije i kuhajte 10-15 minuta.

U međuvremenu otvorite limenke graha, ocijedite i isperite grah.

Nakon što se meso kratko prokuhalo, dodajte mu grah i kuhajte još 10 minuta.

U 200 ml hladne vode razmutite krem juhu od gljiva, pa je ulijte u grah da ga malo zgusne. Kuhajte još 5 minuta, po potrebi posolite i popaprite.
Posluživanje
Poslužite toplo uz fini domaći kruh.

Savjet
Ako želite, u ovo jelo možete staviti svježu rajčicu i papriku narezane na kockice u trenutku kad stavljate luk i šampinjone. Umjesto mljevenog mesa možete 1-2 para svježih kobasica istisnuti iz crijeva.


Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar