loading...

Nutella rolada

Sastojci

Za biskvit:

4 jaja

3 žlice vruće vode

100 g šećera

100 g brašna tipa 400

25 g škrobnog brašna

3 g praška za pecivo (mjeri se gradiranom žličicom)

Za kremu:

200 ml slatkog vrhnja

200 g Nutelle

2 žlice kakaa

Za bogatu i sjajnu glazuru:

150 g čokolade za kuhanje ili kvalitetne tamne čokolade

3 žlice ulja

Priprema

Priprema biskvita:

Umješati jaja sa šećerom dok ne udvostruči zapreminu i postane pjenasto i skoro bijelo.

Dodati vodu, a zatim brašno i škrobno brašno pomješane sa praškom za pecivo. Ručno ujednačiti u smjesu od jaja i šećera.

Izliti u veliki pleh obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni.

Biskvit izručiti na vlažnu krpu, odvojiti papir i urolati da omekša.

Priprema kreme:

Zagrijati vrhnje do vrenja, maknuti sa štednjaka i umješati Nutellu i kakao. Ostaviti da odstoji pet minuta, a zatim sve izmješati.

Ohladiti pola sata u hladnjaku, a potom premazati biskvit i čvrsto saviti u rolat.

Rolat premazati glazurom pripremljenom od 150 g rastopljene čokolade u koju se doda još tri žlice ulja.

Izvor:

www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar