Sastojci:
Biskvit
-2 jaja
-10 dag šećera u prahu
-1 vrećica vanil šećer
-10 dag maslaca
-5 dag mljevenih badema
-2-3 žlice ruma
-6 dag čokolade u prahu( ja sam stavila nesguik)
-limunova korica(pola limuna)
-2 žlice marmelade po želji( za premaz biskvita)
Čokoladni mousse
-2 žutanjka
-2 jaja
-4 dag šećera
-1 vrećica vanil šećera
-20 dag tamne čokolade( ja sam koristila Dorinu- za kuhanje)
-500 ml tučenog slatkog vrhnja ili hople-hole
Glazura
-10 dag čokolade za kuhanje
-50 ml slatkog vrhnja
-malo sjeckanih badema
Priprema:
Za biskvit, najprije stucite jaja sa šećerima pa dodajte omekšali maslac, jaš malo miksajte da se maslac poveže.
Zatim dodajte rum i limunovu koricu, pa zatim bademe i čokoladu u prahu.
Sve dobro izmiješajte i ulijte u kalup za torte, koji je obložen papirom za pečenje.
Pećnicu zagrijte na 170*c, pa biskvit pecite 20 min.
Dok se biskvit peče napravite mousse.
Jaja, žutanjke i šećere kuhajte na pari uz dodavanje čokolade(redak po redak).
Kuhajte dok ne dobijete finu ,sjajnu kremicu ( 10-tak min).
Ostavite je po strani da se ohladi. Slatko vrhnje stucite u čvrsti šlag.
Kada je biskvit pečen, ohladiti ga.
Ohlađen premazati sa dvije žlice marmelade.
U ohlađenu čokoladnu kremu umiješati stučeno slatko vrhnje, malo po malo, miješati dok se smijesa fino poveže.
Čokoladni mousse izliti na premazani biskvit i sve fino poravnati.
Za glazuru zagrijati slatko vrhnje i u njemu rastopiti čokoladu, dobro izmiješati i preliti po čokoladnoj kremi.
Dok je glazura još meka prosuti po njoj malo isjeckanih badema.
Tortu hladiti nekoliko sati, najbolje preko noći!
Umjesto čokoladne glazure, možete tortu premazati šlagom i ukrasiti voćem.
Uživajte!!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar