loading...

Zvončicina čoko torta

Sastojci:

Biskvit
 
-2 jaja 
-10 dag šećera u prahu 
-1 vrećica vanil šećer 
-10 dag maslaca 
-5 dag mljevenih badema  
-2-3 žlice ruma 
-6 dag čokolade u prahu( ja sam stavila nesguik) 
-limunova korica(pola limuna) 
-2 žlice marmelade po želji( za premaz biskvita)
 
Čokoladni mousse
 
-2 žutanjka 
-2 jaja 
-4 dag šećera 
-1 vrećica vanil šećera 
-20 dag tamne čokolade( ja sam koristila Dorinu- za kuhanje) 
-500 ml tučenog slatkog vrhnja ili hople-hole
 
Glazura
 
-10 dag čokolade za kuhanje 
-50 ml slatkog vrhnja  
-malo sjeckanih badema

Priprema:

Za biskvit, najprije stucite jaja sa šećerima pa dodajte omekšali maslac, jaš malo miksajte da se maslac poveže.

Zatim dodajte rum i limunovu koricu, pa zatim bademe i čokoladu u prahu.

Sve dobro izmiješajte i ulijte u kalup za torte, koji je obložen papirom za pečenje.

Pećnicu zagrijte na 170*c, pa biskvit pecite 20 min.

Dok se biskvit peče napravite mousse.

Jaja, žutanjke i šećere kuhajte na pari uz dodavanje čokolade(redak po redak).

Kuhajte dok ne dobijete finu ,sjajnu kremicu ( 10-tak min).

Ostavite je po strani da se ohladi. Slatko vrhnje stucite u čvrsti šlag.

Kada je biskvit pečen, ohladiti ga.

Ohlađen premazati sa dvije žlice marmelade.

U ohlađenu čokoladnu kremu umiješati stučeno slatko vrhnje, malo po malo, miješati dok se smijesa fino poveže.

Čokoladni mousse izliti na premazani biskvit i sve fino poravnati.

Za glazuru zagrijati slatko vrhnje i u njemu rastopiti čokoladu, dobro izmiješati i preliti po čokoladnoj kremi.

Dok je glazura još meka prosuti po njoj malo isjeckanih badema.

Tortu hladiti nekoliko sati, najbolje preko noći!

Umjesto čokoladne glazure, možete tortu premazati šlagom i ukrasiti voćem.

Uživajte!!!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar