Da je riža čuvarica linije, to je odavno poznato, a kao što i dolikuje
rižinim kuglicama, one su lagane, odlične kao prilog ili toplo predjelo,
ali i glavno jelo. Vrlo ukusno, brzo, uz to i zdravo
Sastojci:
-50 g maslaca
-80 g luka
-200 g riže
-prstohvat šafrana
-500 ml vode
-1 žlica Vegete mediteran
-50 g naribanog parmezana
-200 g svježega kravljeg sira
-1 žlica svježe narezanog bosiljka
-80 g brašna
-1 jaje
-ulje za prženje
Priprema:
Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu.
Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu mediteran i pirjajte oko 5 minuta.
Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite.
Ostavite pokriveno oko 2 sata.
Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice.
Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar