Sastojci:
-500g sira(u receptu je bio svapski sir,ja sam radila zagrebackim)
-500g kora za pitu
-3 jaja
-1dc ulja
-0,5dc mlijeka
-1 prasak zapecivo
-3 ravne kasike ajvara
Priprema:
U posudu stavite 2 jaja, sir, ulje mlijeko i pr.za pecivo.
Dodati soli i izmjesati.Pripremljenu smjesu podjeliti na dva djela.
U jedan deo dodati ajvar i polako izmjesati.
Na radnu povrsinu staviti vece parce folije, i preko staviti dve kore.
Premazati je polovinom fila od sira i urolati.Staviti na stranu.
Preko folije opet nanjeti dve kore za pitu i premazati preostalim sirom.
Napocetku kore sad staviti prethodno pripremljenu rolnu od sira.
Sve zajedno uviti.Sad namazemo polovinom fila od ajvara.
Na pocetak dodamo prethodni rolat od sira, zarolamo.
I jos jednom sve ponovimo, sa ostatkom fila.Sad smo dobili jedan veci rolat.
Pripremljeni rolat stavimo u zamrzivac da se stegne.
Izvadimo ga i sjecemo na rolate debljine 2 cm.
Pleh obložimo papirom za pecenje i pouljimo, poslažemo komade rolata.
Bocne strane giban-rolata i odozgo premazemo umucenim jajetom.
Pecemo na 250C, neki 15 min ili dok ne porumenePrijatno!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar