loading...

Gibancice

Sastojci:

-500g sira(u receptu je bio svapski sir,ja sam radila zagrebackim)
-500g kora za pitu
-3 jaja
-1dc ulja
-0,5dc mlijeka
-1 prasak zapecivo
-3 ravne kasike ajvara

Priprema:

U posudu stavite 2 jaja, sir, ulje mlijeko i pr.za pecivo.

Dodati soli i izmjesati.Pripremljenu smjesu podjeliti na dva djela.

U jedan deo dodati ajvar i polako izmjesati.

Na radnu povrsinu staviti vece parce folije, i preko staviti dve kore.

Premazati je polovinom fila od sira i urolati.Staviti na stranu.

Preko folije opet nanjeti dve kore za pitu i premazati preostalim sirom.

Napocetku kore sad staviti prethodno pripremljenu rolnu od sira.

Sve zajedno uviti.Sad namazemo polovinom fila od ajvara.

Na pocetak dodamo prethodni rolat od sira, zarolamo.

I jos jednom sve ponovimo, sa ostatkom fila.Sad smo dobili jedan veci rolat.

Pripremljeni rolat stavimo u zamrzivac da se stegne.

Izvadimo ga i sjecemo na rolate debljine 2 cm.

Pleh obložimo papirom za pecenje i pouljimo, poslažemo komade rolata.

Bocne strane giban-rolata i odozgo premazemo umucenim jajetom.

Pecemo na 250C, neki 15 min ili dok ne porumenePrijatno!!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar