loading...

Sočni čokoladni kolač

Sastojci

Za biskvit:

160 g šećera

120 ml ulja

60-100 g Džema extra šumsko voće

120 g Oštrog brašna

60 g Gussnela Dolcela

1 Prašak za pecivo

2 Vanilin šećera

35 g kakaa

250 ml mlijeka

200 ml slatkog vrhnja

Za dekoraciju:

25 g maslaca

100 g čokolade

1 Šlag pjena

125 ml mlijeka

Priprema

Izmiješajte šećer, ulje i džem. Pomiješajte brašno s Gussnelom, dodajte prašak za pecivo, vanilin šećer i kakao.

U smjesu od brašna umiješajte netom pripremljenu smjesu s džemom te mlijeko pomiješano sa slatkim vrhnjem.

Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (10×25×7 cm).

Kolač pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

U otopljeni maslac dodajte čokoladu i rastopite je, pa tom glazurom prelijte još topao kolač.

Savjet

Po želji kolač možete ukrasiti i voćem.

Izvor:

www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar