Sastojci
Za biskvit:
160 g šećera
120 ml ulja
60-100 g Džema extra šumsko voće
120 g Oštrog brašna
60 g Gussnela Dolcela
1 Prašak za pecivo
2 Vanilin šećera
35 g kakaa
250 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
Za dekoraciju:
25 g maslaca
100 g čokolade
1 Šlag pjena
125 ml mlijeka
Priprema
Izmiješajte šećer, ulje i džem. Pomiješajte brašno s Gussnelom, dodajte prašak za pecivo, vanilin šećer i kakao.
U smjesu od brašna umiješajte netom pripremljenu smjesu s džemom te mlijeko pomiješano sa slatkim vrhnjem.
Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (10×25×7 cm).
Kolač pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
U otopljeni maslac dodajte čokoladu i rastopite je, pa tom glazurom prelijte još topao kolač.
Savjet
Po želji kolač možete ukrasiti i voćem.
Izvor:
www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar